Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB), afet bölgesinden kente gelen depremzedelere yönelik eğitsel, sosyal ve psikolojik danışmanlık desteğine başlıyor. EBB Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi, 20 Şubat günü itibarıyla depremzedeler için danışmanlık vermeye başlayacak, atölyeler düzenleyecek. 

EBB’nin afet bölgesinden kente gelen depremzedelere yönelik destek çalışmaları sürüyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen yeni sosyal yardım planıyla, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi 20 Şubat 2023 tarihi itibarıyla depremzedeler için psikolojik danışmanlık hizmeti verecek, atölyeler düzenleyecek. 

ESMEK’TEN EĞİTİME DESTEK KURSLARI 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) tarafından ise örgün eğitimden yoksun kalan çocuklar için eğitime destek kursları açılacak. ESMEK Eğitim Merkez binası ise ev eşyası toplama ve dağıtım noktası olacak. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Meşelik Kampüsü KYK Öğrenci Yurdu karşısında Büyükdere Mahallesi Adaklı Sokak 39 numarada hizmet veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ESMEK’e bağlı Büyükşehir Osmangazi Gençlik Merkezi de depremzedeler için çamaşır yıkama, kurutma ve sıcak çorba ikramı uygulamasına devam edecek. Sıcak çorba ikramı uygulaması Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde de sürecek. Eskişehir'de depremden etkilenen bireylere yönelik dayanışma ve koordinasyonu oluşturma adına Eskişehir sivil toplum örgütleri ile afet dayanışma ve koordinasyonu sağlanacak. ‘Çocuk ve Deprem’ üzerine sivil bir koordinasyon kurulu faaliyete geçirilecek.

Depremzedeler yardım başvurularını ise Arifiye Mahallesi Sencer Sokak adresinde hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardım Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne yapabilecek. Sosyal yardımlarla ilgili bilgi almak isteyenler Sosyal Yardım Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün 0 222 211 55 00 dahili 1374-1391 numaralı telefonlarından yetkililere ulaşabilecek.