EBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülebilir ve verimli tarım için düzenlenen eğitim çalışmaları aralıksız sürüyor. Bu kapsamda Eskişehir’de faaliyet gösteren çiftçilere ve tarımsal üretime ilgi duyan yurttaşlara ‘Çiftçi ve Kentli Üreticilere Eğitim’ protokolü kapsamında eğitimler veriliyor. 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi iş birliğiyle düzenlenen toplantıda katılımcılara Dr. Basri Şanlı tarafından Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da eğitim verildi. Eğitim toplantısının açılış konuşmasını yapan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Sibel Benek, üretimde eğitimin önemine dikkat çekerek bu alandaki faaliyetlere devam edeceklerini belirtti.

Açılış konuşmasının ardından Dr. Basri Şanlı, tıbbi ve aromatik bitkiler ile bitkilerin üretim süreçlerini katılımcılara ayrıntılarıyla aktardı. Şanlı, alternatif üretim ve katma değeri yüksek ürün yetiştirmenin önemine de dikkat çekerek, özellikle tıbbi aromatik bitkilerin gıda, ilaç, kozmetik, kimya, zirai mücadele sektörlerinde başta olmak üzere birçok alanda kullanıldığını kaydetti. Şanlı, toplantı sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı.