On şehirde büyük yıkıma yol açan 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrası acil durum çalışmalarını aralıksız sürdüren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, bölgede acil ihtiyaç konumunda olan barınmaya yönelik çadır malzemeleri ile salgın riskine karşı hijyen malzemelerini afet bölgesine göndermeye devam ediyor. 

Bölgede görevli koordinasyon ekibinden gelen bilgiler doğrultusunda EBB Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce ve ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen’in uğurladığı 1 TIR malzeme daha Hatay’a gönderildi. Hatay’a ulaşan yardım malzemeleri yurttaşlara dağıtıldı. 

ESKİ EKİPLERİ, AFET BÖLGESİNDE ALTYAPI ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR 

Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesinde büyük hasar gören altyapıyla ilgili bakım, onarım ve suya erişim konusunda da çalışmalarına devam ediyor. EBB Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ) ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi HATSU koordinesinde şehrin altyapı onarımında görev alıyor. 

Afetin ilk gününden bu yana 42 TIR ile 975 ton pet şişe Kalabak suyunu bölgedeki illere ulaştıran ESKİ ekipleri, Malatya’da da tankerlerle yemek dağıtım depolarına su taşırken, afet bölgesinde yurttaşların suya erişimi konusunda yeni hat yapım, bakım ve onarım çalışmalarına devam edecek.