Organize suçlarla mücadele biriminin kurucusu, eski Emniyet Müdürü Adil Serdar Saçan, Cumhur İttifakı ortağı Hüda Par'ın yakın olduğu bilinen Hizbullah'ın şiddet eylemlerine ilişkin konuştu; “İnsanları domuz bağı yapıp eziyetle öldürdüler. Gözümüzün önünde oldu. IŞİD kadar tehlikeliler” dedi.

Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Cumhur İttifakı ortağı Hüda Par, gündemde geniş yer tutmaya devam ediyor. Dönemin tanıklarından Eski İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Kaçakçılık Şubesi Müdürü Adil Serdar Saçan tanık olduğu işkenceleri ve terör eylemlerini anlattı. Cumhuriyet’e konuşan ve “İnsanları diri diri domuz bağı yapıp eziyetle öldürdüler. Ben bu eziyeti gözlerimle gördüm. IŞİD kadar tehlikeli bir örgüt” açıklamasını yapan Saçan, Hizbullah’ın 1990’lı yılların sonlarına doğru gerçekleştirdiği şiddet eylemleriyle ilgili şunları anlattı:

 “İşadamları kaçırılıyor, ağır işkencelerle sorgulanıp öldürülüyorlardı. Çok sayıda kadın öldürüldü. Güneydoğu’da 2000’in üzerinde insan PKK’li ya da karşıt görüş diye enselerine tek kurşun sıkılarak infaz edildi. Cinayetlerin büyük bölümü faili meçhul kaldı. Küçümsenecek bir örgüt değil. Sonra birden kayboldular. Liderleri Hüseyin Velioğlu Beykoz’daki çatışmada ölünce çözüldüler. Bunlar olmamış gibi gösteremezler.”

"BAŞTA OKKAN CİNAYETİNİN FAİLLERİ OLMAK ÜZERE HEPSİ DIŞARI ÇIKTI"

Hizbullah’ın Gaffar Okkan suikastına da değinen Saçan “Başta Okkan cinayetinin failleri olmak üzere hepsi dışarı çıktı. Bir ilin Emniyet müdürü, o bölgede devlet ve halkın barıştırılması yönünde adımlar atıyordu. Zaten bu isteniyordu” ifadelerini kullandı.

"DOMUZ BAĞIYLA İNSANLARI ÖLDÜRÜRKEN GÖRÜNTÜYE KAYDETTİLER, BİZZAT İZLEDİM, DEVLETİN ARŞİVİNDE BUNLAR HEP"

İnsanların domuz bağıyla infazına ilişkin de Saçan, “Domuz bağıyla infaz ettiler insanları. Domuz bağıyla insanları öldürürken görüntüye kaydettiler. Ben bunları bizzat izledim. Devletin arşivinde bunlar hep. Beykoz operasyonunda ele geçen dijital materyaller içerisinde bunlar hep var. Biz o zaman terör, istihbarat ve organize birlikte çalışmıştık. Görüntüleri net bir şekilde hatırlıyorum. İnsanları diri diri domuz bağı yapıp eziyetle öldürdüler. Gözümüzün önünde olan şeyler bunlar” dedi.