Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazanmasından sonra sosyal medyadan bazı kişiler Türkiye'de yaşamak istemediğini belirtip ülkeden ayrıldığını belirtti.

Gazete Emek'in haberine göre; o isimlerden biri de Amedspor'un eski sporcusu ve yüzme hocası KHK'lı Hüseyin Nazlı. Ulusal ve Uluslararası birçok organizasyonda yüzen ve birçok ödül kazanan Hüseyin Nazlı, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla ülkeyi terk ettiğini açıkladı.

Diyarbakır'da yaşamını sürdürmeye çalıştığını belirten Nazlı, uzun süredir baskı altında olduğunu, iş bulmakta zorlandığını ve Erdoğan'ın tekrar kazanmasıyla birlikte artık bu ülkede yaşam alanının kalmadığını ifade etti. 

Ailesiyle birlikte Türkiye'den ayrıldığını vurgulayan Nazlı, Türkiye'de tekrar yaşam koşullarının oluşmasına dair umutlarının kalmadığını ve bu yüzden gittiğini söyledi.

"ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİM"

Nazlı şunları söyledi: 

"Türkiye'de yaşanan siyasi olaylar, liyakatsizlik, belirsizlikler, yarın sabah acaba nasıl uyanacağız endişesi, mafyalaşmış ticaret, rüşvet, ırkçılık, spor antrenörlük hayatıma torpilsiz devam edemiyor oluşum, KHK mağduru edilmem, ifade özgürlüğümün olmaması, dini cemaat gruplarının baskısını giderek hissetmem gibi sebeplerle Türkiye'den ayrıldım.  Düşünün sporcusunuz sporunuzu yapamıyorsunuz yüzücü olduğum için kıyafetime çıplak olmamıza kadar müdahale edildi. 'Sizin gibi insanların katli vaciptir, insanların ahlakını bozuyorsunuz' gibi tehditlere maruz kaldım."