Urfa’nın Suruç ilçesinde seçim çalışmaları esnasında AKP’li Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın akrabaları ve korumaları tarafından saldırıya maruz kalarak öldürülen eşi ve 2 oğlu için adalet mücadelesi veren Emine Şenyaşar, Yıldız’ın talebi üzerine mahkeme karşısına çıkarılacak.

Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 553’üncü gününde devam ediyor. 
Adalet Nöbeti boyunca Emine Şenyaşar hakkında sarf ettiği sözlerden yola çıkılarak “hakaret ettiği” gerekçesi ile 15 farklı soruşturma başlatılmıştı. Bu soruşturmalardan 5’i davaya dönüştü. Söz konusu iddialar üzerine Emine Şenyaşar hakkında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’a “hakaret” ettiği gerekçesiyle açılan davanın duruşması, yarın saat 11.00’de Urfa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. 

“İNSANIM DİYEN SESSİZ KALMASIN”

Annesiyle birlikte mücadelesine devam eden Ferit Şenyaşar, adalet mücadelesinin zulüm altında devam ettiğini belirterek “Adalet Nöbeti devam ediyor. Anne oğlunun serbest kalmasını istiyor. Adalet istiyor sadece. Adalet talebi karşılanmadı, bunun yerine anneye 15 soruşturma açıldı. Bunlardan 5 tanesi davaya dönüştü. Bir duruşma yarın olacak ve anne sanık mağdur ise AKP milletvekili. İnsanım diyen buna sessiz kalmasın. Yarın anne saat 11 de hakim karşısına çıkacak. Bu zulme tanık olmak isteyen herkesi adliyeye bekliyoruz” diye belirtti. 

(Mezopotamya Ajansı)