İstanbul'un Esenyurt ilçesinde, hastanedeki arkadaşlarını ziyaret ettikten sonra evlerine dönen iki kadını önce sözlü tacize daha sonra ise şiddete maruz bırakan iki fail, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DHA'nın aktardığına göre, kadına şiddet olayı dün saat 04.00 sıralarında Esenyurt Cumhuriyet Mahallesi'nde yaşandı. Nehir G. ve Merve B. hastanede tedavi gören arkadaşlarını ziyaret ettikten sonra evlerine yürümeye başladı. Evlerinin önüne geldikleri sırada iki kadın, bir otomobilin içinde bekleyen 4 erkeğin sözlü tacizine maruz kaldı. Kadınların tepkisi üzerine otomobilden inen failler iki kadını şiddete maruz bıraktı.

Seslerini duyan Nehir G.'nin annesi Aslı A. da evinden indi. Araya girmek istediği sırada faillerden biri tarafından şiddet maruz bırakıldı.

Güvenlik görevlileri müdahale etmek isterken failler, otomobile binip olay yerinden uzaklaştı.

YAKALANIP SERBEST BIRAKILDILAR

Olay sonrası kadınların şikayeti üzerine polis failleri yakalamak için çalışma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtlarından faillerin Mustafa D., Fırat Ç., Mustafa G. ve Sercan Y. olduğunu tespit etti.

Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Mustafa D. ile Fırat Ç., yakalandı. Failler, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mustafa G. ile Sercan Y.'nin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.