İstanbul'un Esenyurt ilçesinde iki kadını önce sözlü tacize, ardından da şiddete maruz bırakan 5 failden biri olan Mustafa Gültekin, polis ekiplerinin çalışmaları sonucunda yakalandı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gültekin, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖNCE TACİZ SONRA ŞİDDET

DHA'nın aktardığı habere göre olay, Esenyurt Cumhuriyet Mahallesi'nde geçen Pazartesi saat 04.00 sıralarında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Nehir G. ve Merve B. hastanede tedavi gören arkadaşlarını ziyaret ettikten sonra evlerine doğru yürümeye başladı. İki kadın evlerinin önüne geldikleri sırada, bir otomobilin içinde bekleyen 5 erkeğin sözlü tacizine maruz kaldı. Kadınlar kendilerini taciz eden erkeklere karşılık verdi. Failler daha sonra otomobilden inerek, kadınları şiddete maruz bıraktı. Ayrıca Nehir G.'nin de annes faillerin şiddetine maruz kaldı.

İKİ FAİL ARANIYOR

Şiddet anları çevredeki bir sitenin güvenlik kamerasına yansıdı. Beş failden yakalanan Mustafa D. ile Fırat Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olay sonrası kayıplara karışan Mustafa Gültekin ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sonucunda yakalandı. İfadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen fail Gültekin, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Gültekin, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer iki faili arama çalışmalarının ise devam ettiği aktarıldı.