İlçedeki işsizlik sorununa çözüm üretmek amacıyla faaliyet gösteren ESBİM, mezun olduktan sonra birçok firmanın tecrübe ve deneyim isteği nedeniyle iş bulamadıklarını aktaran Sebiha Öktem ve Şehri Kılıçalp’a destek oldu. Aynı firmada işe yerleştirilen Öktem ve Kılıçalp, kendilerine istihdam imkanı sağladığı için Esenyurt Belediyesi'ne teşekkür etti.

2018 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisat bölümünden mezun olan ve tecrübesi olmadığı için iş bulamadığını belirten Şehri Kılıçalp, “Mezun olduktan sonra iş aramaya başladım. Tecrübe istedikleri için bir süre iş bulamadım. Mali müşavirlik sınavına girdim ve kazandım. Üç ay boyunca iş aradım. Her çaldığım kapı deneyim istiyordu. Arkadaşlarımdan ESBİM’i duydum ve gittim. Hemen yardımcı oldular. Güzel yönlendirmeler oldu ve burada işe başladım. Deneyimsiz olduğum için de burada kendimi geliştireceğim” dedi. 

ESBİM sayesinde istediği alanda iş bulan Kafkas Üniversitesi İktisat bölümü mezunu Sebiha Öktem ise şöyle konuştu:

“2018 yılında mezun oldum ve iki yıl boyunca iş aradım. İstediğim alan tamamen mali müşavirlik ofisinde çalışmaktı. İnternet üzerinden ESBİM ile tanıştım. Yönlendirmeleri oldu ve olumlu sonuç aldım. İki yıldır çalışıyorum ve şu an burada bir aile olduk. Böyle bir istihdam alanı sağladığı için Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’a teşekkür ederim.”

ESBİM’den çok memnun kaldıklarını söyleyen firma yetkilisi Murat Ağaçdalı da “İlk personelimizi işe aldıktan sonra ESBİM’den çok memnun kaldık. ESBİM tarafından önden bir görüşme gerçekleştirildiği ve personelin yeterlilik durumu görüldüğü için bize artı avantaj sağlıyor. İkinci personelimizde de karşılıklı bir görüşme olduğu için olumlu sonuç aldık” diye konuştu.