ANKARA (AA) - Enerjisa Enerji'nin iştiraki Eşarj, elektrikli araçlarda yarım milyon kez şarjlanma deneyimi yaşatan ilk şirket olduğunu bildirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Eşarj, Türkiye'nin 57 ilindeki 546 şarj istasyonunun 383'ünde yüksek hızlı şarj imkanı sunuyor.

Eşarj, kuruluşundan bu yana müşterilerine yarım milyon kez şarjlanma deneyimi yaşatan ilk şirket olarak bu alanda sektörün lideri oldu.

Eşarj'ın kurulu güç açısından Türkiye'nin en büyük ve en hızlı elektrikli araç şarj istasyon ağına sahip olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye'de en fazla hızlı şarj istasyon ağına sahip olan Eşarj'ın yeni yatırımlarının yüzde 90'ından fazlası DC hızlı şarj istasyonlarından oluşuyor. DC hızlı şarj istasyonlarında yüzde 80 şarjlanma seviyesine 30 dakikada ulaşılırken, AC'lerde bu süre yaklaşık 6-7 saat sürüyor. Bu noktada DC şarj istasyonları zamandan tasarruf sağlama konusunda üstün performans gösteriyor. Eşarj, 2023 sonuna kadar 81 ilde en az 1 DC olmak üzere toplam 1000 istasyon kurma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor."

Açıklamada görüşlerine yer verilen Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerjisa Enerji Üst Yüneticisi Murat Pınar, şarj istasyonlarının elektrikli araç değer zincirinin en önemli bir halkası olduğuna işaret ederek, "Elektrikli araç kullanıcılarının istasyonlarda geçireceği vaktin kıymetini biliyoruz. Biz de Eşarj olarak, zamanı verimli kullanma konusunun üzerine giderek DC şarj istasyonlarına ağırlık veriyor, müşterilerimizin daha çok zaman geçirdiği alanlarda olmaya, şarj süresince zamanını faydalı kullanacağı bölgelerde konumlanmaya özellikle dikkat ediyoruz. Eşarj olarak temel amacımız, müşterilerimizin şarj için aracını belirli bir noktaya götürmek zorunda kalmaksızın kendine en yakın ve tercih ettiği noktalarda özel bir deneyim yaşaması." değerlendirmesinde bulundu.