Soçi’deki görüşmede Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sorunların çözümü için Suriye rejimiyle ilişki geliştirerek ortaklaşmasını talep ederken, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile görüştü. 

Ankara’da düzenlenen 13. Büyükelçiler Konferansı’nın kapanışı dolayısıyla yapılan basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ta Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad ile ayaküstü bir sohbet gerçekleştirdiğini belirterek, “Teröristlerin temizlenmesi lazım, kim olursa olsun. Ama diğer taraftan muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda destek olabileceğimizi söyledik. Suriye’nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz” dediğini aktardı. 

 SMO BAYRAKLARIYLA TÜRKİYE PROTESTO EDİLDİ 

Çavuşoğlu’nun açıklamaları Kuzey ve Doğu Suriye’nin Türkiye ve desteklediği silahlı güçlerin denetimindeki bölgelerde tepki ile karşılandı. İdlip, Afrin, Azez ve birçok yerde sokağa çıkan binlerce kişi, SMO bayrakları ile protestolar gerçekleştirdi. Azez’da Türkiye bayrağı yakılırken, TSK’nın da bulunduğu bir kontrol noktası, gösteri yapanlar tarafından taşlandı. Protesto gösterileri yapan gruplar, bugün de eylemlerini sürdürecekleri yönünde kendilerine ait sanal medya hesaplarından paylaşımlar yaptı. Yapılan protesto gösterilerine dair Türkiye resmi makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.