HABER: DEVRİM AKTÜRK

Günebakış Gazetesi: Erzurum'da yere atılan bir pet bardağı atığının karga tarafından gagalanıp yenilmek istendiği görüldü. Kağıt parçalarının ise serçelerce yenilmeye çalışıldığı görüldü. Hayvanseverler ise atıkların park ve bahçelere değil, çöp konteynırlarına atılması gerektiğini söyledi.

Sokaklarda, caddelerde, parklarda, ormanlarda ve tarihi alanlarda yere atılan çöplerle atıklar hayvanlar için ölüm tehdidi oluşturmakta. Vatandaşlar çöp konteynırları yerine atıklarını yere atarken, bu atıkların hayvanların ölümüne neden olduğunu kimi zaman farkında olmuyorlar. Bunun benzeri örneği Erzurum'un merkez Yakutiye ilçesinde görüldü.

VATANDAŞLAR DAHA BİLİNÇLİ OLMALI

Bir vatandaş yere attığı pet bardağı caddede bulunan yeşillik bir alana atarken, bir karganın ise o pet bardağını önce gagalayıp, sonra parçalayıp, hemen ardından ise yemeye çalıştığı görüldü. Kağıt parçalarının ise serçelerce yenilmeye çalışıldığı görüldü. Erzurum'da yaşayan hayvanseverler ise, yakın zamanda 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü olduğunu, vatandaşların daha bilinçli yaklaşarak atıklarını yerlere ve yeşilliklerle değil, çöp konteynırlarına atmalarını istedi.