ERİVAN (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2024) katılma yolunda grup aşamasına Ermenistan maçıyla iyi bir başlangıç yapmak istediklerini söyledi.

Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı'nın Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki Zvartnots Uluslararası Havalimanı'na gelişinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Ermenistan maçıyla güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz." diyen Büyükekşi, şöyle konuştu:

"2024 Avrupa Şampiyonası bizim için son derece önemli. Çünkü Almanya'da yapılıyor. Almanya'da çok sayıda Türk vatandaşımız var. İnşallah yarın burada, salı günü de Bursa'da en iyi sonucu almak için mücadele edeceğiz. Teknik heyetimiz ve futbolcularımız hazır. Hedefimiz Almanya'daki Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek. Böylece orada kendi evimizde oynamış gibi en yüksek seyirci sayısına ulaşarak maçlarımızı yapmak istiyoruz. Teknik heyetimiz ve oyuncularımızın morali gayet iyi. Özellikle Avrupa'da oynayan futbolcularımız çok başarılı bir dönem geçiriyor. Başta kaptanımız Hakan Çalhanoğlu olmak üzere... Son iki Şampiyonlar Ligi karşılaşmasında da maçın oyuncusu seçildi. Türkiye'de oynayan futbolcularımız da formda. Hep beraber ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz."

Başkan Büyükekşi, "Bursa'daki maça kulüp başkanlarını davet edecek misiniz?" sorusuna, "Bütün davetlerimizi yapacağız. Ermenistan maçı bitsin açıklayacağız. Onun için de davetlerimizi yaptık zaten. Burada Türk seyircisi yok, onun için davet edemedik. Sadece Süper Lig değil, profesyonel kulüp başkanlarımızın hepsini ayrı ayrı davet edeceğiz." yanıtını verdi.