Vegazete’den Hülya Kılınç’ın haberine göre, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, Manisa’da AKP iktidarı ve seçimlere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. TİP’in Manisa İl binasını açan Baş, ardından MASKİ İkizkuleler’de düzenlenen Halk Buluşması’na katıldı. CHP, Emek Partisi, Sol Parti, HDP gibi siyasi partilerin yanı sıra demokratik kitle örgütleri ve halkın da yoğun ilgi gösterdiği buluşmada seçime sayılı günler kaldığını hatırlatan Baş, iktidarı değiştirebilmek için birlikte mücadele etmenin önemine dikkat çekti.

Türkiye’deki tüm yurttaşlarla omuz omuza vererek saltanat düzenine, saray rejimine son vereceğini ifade eden Baş“Eğer yenmek istiyorsak, geride kalan 20 yıla bakacak yanlış yaptığımız, eksik, hatalı yaptığımız ne varsa onu yapmama çalışacağız”dedi.

“BU MEMLEKETİ BU İKTİDARDAN BİZLERİN MÜCADELESİ KURTARIR”

“Bu memleketi bu iktidardan sadece ve sadece bizlerin mücadelesi kurtarır”diyen Baş şöyle devam etti “Bizler hepimiz, eğer biz elimizi bu taşın altına koyarsak bu iktidardan kurtuluruz. Eğer AKP’den kurtulmak istiyorsak bunun omuzlarımıza yüklediği sorumluluk neyse bunu üstlenmeli ve harekete geçmeliyiz.”

“KİM SİZE “BEN SİZİ KURTARIRIM” DİYORSA YALAN SÖYLÜYOR”

Türkiye’de sol güçlenmediği sürece iktidarın değiştirilemeyeceğini ifade eden Baş, ülkedeki siyasi partiler düzeninin de eleştirdi. Toplumu değişmez, değiştirilemez diye düşünülen sağcı toplumsal yapı nedeniyle Türkiye’de solun güçlenemediğini kaydeden Baş şöyle devam etti“20 yıldır bu ülkede sol güçlenmediği sürece AKP’yi yenmek mümkün değil. 20 yıldır ülkeyi bataklıktan bataklığa sürükleyenler sağcı oldukları için bunu yapıyor olabilirler mi? Sermayeyle uluslararası kuvvetlerle, tarikatlarla, cemaatlerle birlikte bu memleketi yıkımdan yıkıma sürükledikleri için olabilir mi? Size kim “ben sizi kurtarırım” diyorsa yalan söylüyor. Biz ancak hep beraber yan yana gelirsek bu memleketi kurtarabiliriz.”

“KURTULUŞ MÜCADELESİ VERİYORUZ”

Türkiye’deki siyasi partiler düzeni ve halkın siyasete katılım kararının geliştirilmesini istediklerini ve bundan asla vazgeçmeyerek sonuna kadar zorlayacaklarını ifade eden Baş “Bir tane birbirinin içine geçmiş görevimiz var bizim. Bir tanesi bir kurtuluş mücadelesi veriyoruz. Bir de 20 yıllık yıkımın  mahvettiği ülkeyi yeniden kurmamız gerekiyor. Kurtuluş ve kuruluş. Türkiye’yi bu ucube saray sisteminden kurtarmak hepimizin ortaklaşması gereken bir görevdir. Bizim derhal bu cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden kurtulmamız lazım. 5 yıldır biz bu sistemde yaşıyoruz mahvolduk. Zenginlerin daha zengin yoksulların daha yoksul olduğu, acıların arttığı, felaketlerin arttığı akıl dışı, vicdan dışı, bilim dışı bir sistem. Bundan kurtulmak istiyoruz. 20 yıldır yaptığımız hatalardan kurtulacağız”diye konuştu.

“ERDOĞAN YÜZDE 60’LA, 70’LE YENİLECEK”

Baş, ortak bir aday etrafında koltuğu ortadan kaldırma hedefinde birleşildiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hayatının en ağır yenilgisini alacağını belirterek  “Yüzde 60’la, 70’le yenilecek. Yeter ki burada ortaklaşalım.Biz halkın en geniş kesimlerinin oy verebileceği  bu sistemi değiştirecek tek ortak adayla cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan tarihin en ağır yenilgisini alacak”dedi.

“80 YILDA YAPILMIŞ NE VARSA AKP HEPSİNİ SATTI”

Baş, 20 yılın hesabının sorulması gerektiğini belirterek “Memlekette bir takım suçlar işlendi bu suçların cezalandırılması lazım. Ekonomik alanda hesaplaşmaya ihtiyacımız var bizim. Bu memleketin derelerini sattılar, elektrik santrallerini, fabrikalarını., hastanelerini sattılar, okullarını sattılar. 80 yılda yapılmış ne varsa, AKP 20 yılda hepsini sattı. Bununla hesaplaşmaya başlayacağız.

“İTTİFAK BARAJI GEÇERSE İTTİFAKTAKİ TÜM PARTİLER DE GEÇECEK”

İttifak barajı geçerse bütün partiler barajı geçmiş sayılacak. Bunu kimse bilmiyor. Geçen seçim baraj 10’du, İYİ Parti 9.9 oy aldı. Millet İttifakının içinde olduğu için barajı geçti ve 40 küsür milletvekili çıkardı. Emek ve Özgürlük ittifakı diyelim ki yüzde 7.1 oy aldı. Bu durumda TİP Manisa’da 80 bin oy aldığında bir milletvekili çıkarır. Bu çok önemli bir avantaj”şeklinde konuştu.