Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan ek bütçe teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı. Görüşmelerde Erkan Baş kürsüde konuşma yaptı. 

“DAHA MUTLUYUM DİYEN BİR TANE GENÇ VAR MI?”

Görüşmeler sırasında kürsüde konuşan Baş, “Dünden beri burada ülkemizde durumun ne kadar güzel olduğunu anlatıyorlar. Ekonominin nasıl büyüdüğünü, zenginliğin nasıl arttığını falan anlatıyorlar. Soruyorum geride kalan altı ayda zenginleşen bir tane işçi var mı? Durumu daha iyi hale gelen bir tane köylü var mı? Emekli var mı? ‘Ben altı ay öncesine göre daha mutluyum’ diyen bir tane genç var mı?” dedi.

“KOLTUK BOŞ OLSA DURUM DAHA İYİ OLUR”

Konuşmasına devam eden TİP lideri, “Bu arada ilginç bir durumu da kayıtlara geçirelim. Geride kalan dçrt yıl boyunca ekonominin en iyi olduğu dönem Damat Bakan affını isteyip kaybolduğu üç-dört günlük süreydi. Yani koltuk boş olsa bile daha iyi oluyor. Oraya oturan kişinin iyi şeyler yapmasına gerek yok. Kötülük yapmasa yetecek! Koltuk boş olsa durum daha iyi olacak. Siz ne yapmışsınız? Erdoğan ‘Üç-beş koyun versek kaybederler’ diyordu ya öyle anlatayım; size 5 koyun verilmiş, kesip kendi aranızda yemişsiniz dört tane daha istiyorsunuz! Siz çay kaşığıyla verip kepçeyle alıyorsunuz! Adını koyalım arkadaşlar, bu bütçe çöküş bütçesidir.” İfadelerini kullandı.

“YAŞASIN Kİ HESAP SORALIM”

Baş, “Padişahım çok yaşa diyorsunuz… Katılıyorum! Çok yaşasın Tayyip Erdoğan! Yaşasın ki çektirdiklerinin hesabını soralım! Bu bütçe normalde rakamlar konuşmamız lazım ama vaktimiz yok, buna gerek de yok. Bence bu bütçede şu yok bu yok diye tartışmaya gerek yok. Bu bütçede akıl yok, bilim yok, en önemlisi utanma duygusu yok… Saray günde 10 milyon harcasın, asgari ücretli günde 140 liraya yaşasın diyemem utanırım. Kur Korumalı Mevduat ile garanti ödemeleri ile.. Yandaş müttehitlere, zenginlere günde 333 milyon aktarıp, emekliye günde 100 liraya yaşa demek başka şeyler bir yana ayıptır. Özetle bize göre bu bütçeye hayır demek için tek bir neden yeter, utanma duygusu yeter!” dedi.