Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın açıklayacağı 'müjde'nin Ereğli'de 2004'te bulunan doğalgaz kaynaklarının Kanal İstanbul üzerinden taşınması planı olabileceği iddia edildi.

Merakla beklenen 'müjde'nin 2004'te bulunan fakat işletilmeyen Ereğli'deki doğalgazın Kanal İstanbul üzerinden taşınması olabileceği öne sürüldü.

DOĞALGAZ 2004'TE BULUNDU

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın merakla beklenen 'müjdeli' açıklaması bugün yapılacak. Konuya dair spekülasyonlar ise devam ediyor. Haber Global'in Karadeniz'de doğalgaz bulunduğunu iddia etmesinin ardından, rezervlerin Ereğli'de olduğu söylenmişti. Oysa Ereğli Akçakoca açıklarındaki doğalgaz rezervi 2004 yılında ortaya çıkarılmıştı. Bölgede açılan 24 farklı kuyuda doğalgaz çıkarma faaliyetleri yürütülmüş ve 2006 yılında yurt içi şebekeye aktarılacağı belirtilmişti.

KANAL İSTANBUL'UN BAHANESİ Mİ OLACAK?

Gazeteci Murat Yetkin ise konuya dair ilginç bir iddia ortaya attı. Yetkin, "Eğer müjde Karadeniz’de gaz-petrol ise söylendiği gibi, bu da muhtemelen 2004’te TPAO-Madison’un Akçakoca-Ereğli açıklarında bulduğu ilan edilen ama işletilmeyen yatak ise, o zaman Kanal İstanbul’a tanker trafiği nedeniyle mi ihtiyaç olduğu söylenecek acaba?" dedi.