Atatürk Havalimanı alanında yapılması planlanan 'millet bahçesi' açılışına yoğun katılım olması için farklı şehirlerden memurların katılmaya zorlandığı ortaya çıktı.

"TÖRENE KATILIRSANIZ PAZARTESİ GÜNÜ İZİN VERİLECEK" BİLGİSİ

Evrensel'den Birkan Bulut'un haberine göre, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Atatürk Havalimanı alanında ilk fidanın 29 Mayıs’ta dikileceği duyurulan millet bahçesinin törenine personelini katılmaya zorladı. Birçok ilde kamu emekçilerine gönderilen mesajda törene katılmaları halinde pazartesi günü de idari izin verileceği, katılımın zorunlu olduğu bildirildi. Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Gültekin Narinli, hafta sonu böyle bir görevlendirme yapılamayacağını belirterek, kamu emekçilerine açılışa katılmama çağrısında bulundu.

"MAZARET KABUL EDİLMEYECEK"

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından birçok il müdürlüğüne gönderilen talimatta, pazar günü yapılacak açılış için listelerin verildiği, katılımın zorunlu olduğu bildirildi. Bakanlık çalışanları kendilerine gönderilen mesajları gazetemizle paylaştı. İstanbul dışındaki birçok ilde de açılışa personel götürme hazırlığı yürüten Bakanlıkta, kamu emekçilerine gönderilen mesajda cumartesi yola çıkılacağı ve pazar günü program bitince dönüleceği bildirildi. Bu nedenle pazartesi idari izin de verilebileceği belirtilen duyuruda, idareciler dahil tüm personelin herhangi bir mazeret öne sürmeden katılması istendi.

"BÖYLE ZORUNLU BİR GÖREVLENDİRME YAPILAMAZ"

Konuya ilişkin konuşan YAPI-Yol Sen Genel Başkanı Gültekin Narinli, “Neredeyse Türkiye’nin tamamında karşılaştık bu durumla. Ankara’dan, Konya’dan ve İç Anadolu’daki başka şehirlerden... Hatta açılışa katılanların pazartesi günü idari izinli sayılacağı söyleniyor. Biz bunun bir görev olmadığını, asla uygulanmaması gerektiğini, hafta sonu tatilinde böyle bir zorunlu görevlendirme yapılamayacağını söylüyoruz” dedi.

"AÇILIŞA KATILMAMAYA ÇAĞIRIYORUZ"

Sendika olarak kamu emekçilerini bu açılışa katılmamaya davet ettiklerini belirten Narinli, açılışa katılmadığı için baskı veya herhangi bir sorunla karşılaşacak Bakanlık çalışanlarını da hukuki olarak destekleyeceklerini söyledi. Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde de açıklama yapacaklarını, Bakanlığın il müdürlüklerini yazılı olarak uyaracaklarını bildiren Narinli, “Bu konuda bir zorlama olursa mobbing davası açacağız” dedi.