Gazeteci Sedat Bozkurt, "Erdoğan’ın anketinde oyu yüzde 42. Millet ittifakındaki ortak liste sıkıntısı sürüyor" başlıklı yazısında seçim gündemine değindi.

Bozkurt, "AKP’nin strateji toplantılarında masada bulunan anket sonuçları parlak değil. Anketlerin oranları birbirine çok yakın. Burada AKP’nin oyu yüzde 35 civarında, MHP’nin oyu ise en çok yüzde 6 olarak ölçülüyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın oyu yüzde 42’yi geçmiyor. Rakibi Kemal Kılıçdaroğlu’nun oyu ise Erdoğan’ın 1,5 puan önünde. Bu oran onlar için umut veriyor" ifadelerini kullanırken, Millet İttifakı'nda da ortak liste probleminin henüz rafa kaldırılmadığını söyledi.

Bozkurt, Kısa Dalga'da yer alan yazısında, Millet İttifakı hakkında şu ifadeleri kullandı:

"İttifak içinde muhafazakâr ittifak modeli, Temel Karamollaoğlu’nun bire bir yaptığı görüşmelerle de aşılamadı. Burada ya bazı seçim bölgelerinde tek liste, kalanlarda 2 liste halinde İyi Parti ve CHP çatısı altında girilmesi ya da 41 seçim bölgesinde 6 ayrı listeyle ve parti amblemiyle kalanların bazılarında tek, bazılarında ise 2 parti amblemi ile girilmesi seçenekleri var. Düğümü liderler çözecek gibi".

Bozkurt,  Cumhur İttifakı'nda da liste sıkıntısı yaşandığından bahsederek, "Cumhur ittifakında ortak liste yapma sıkıntısı en sonunda Devlet Bahçeli’yi Twitter üzerinden isyan etme noktasına getirdi. Bahçeli akşam geç saatlerde attığı tweet ile seçimlere cumhur ittifakı içinde her seçim bölgesinde kendi parti amblemleri ile gireceklerini, içinde eleştiri de barındıran bir itiraz olduğu hemen anlaşılan biçimde ilan etti" ifadelerini kullandı ve kulisten derlediği haberleri yazısına yansıttı.

Gazeteci Bozkurt son olarak ise Emek ve Özgürlük İttifakı içerisinde yer alan TİP'in ittifak içinde kendi parti amblemi ile seçimlere katılacağının netleştiğini ancak bunun her seçim bölgesinde mi yoksa bazı yerlerde liste ve parti amblemi teke inerek mi gerçekleşeceği gibi soru işaretlerinin henüz cevaplanmadığını aktardı.