Alman medyasında çıkan haberlere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Mustafa Kaplan, müvekkili Erdoğan adına Hildesheim Başsavcılığına 7 sayfalık suç duyurusu dilekçesi verdi.

Dilekçede, FDP partili Kubicki’nin Erdoğan’a hakaret ettiği ve iftira attığı belirtilirken, avukat Kaplan’ın başvurusunda "lağım faresi terimi ile Erdoğan'ı ahlaki açıdan değerlerini yitirmiş, etik olarak sahipsiz ve iğrenilmesi gereken bir kişi olduğu şeklinde anlaşılması hedefleniyor" dediği ve söz konusu Alman siyasetçinin amacının objektif eleştiri değil, sadece karalama olduğunu vurguladığı öğrenildi.

Dilekçede, Erdoğan'ın bu terimi kabullenmesinin "dini nedenlerle de zor olduğu" eklenirken, Kubicki’nın ayrıca dolaylı olarak Cumhurbaşkanı'nı mültecileri Batı'ya karşı bir baskı aracı olarak kullanmakla suçladığı bunun da herhangi bir ispatı olmadığı vurgulandı.

Alman Ceza Yasası’nın 103’üncü paragrafı, yabancı ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarına yönelik hakaret suçunu düzenliyor. Buna göre, hakaret suçu üç yıla kadar hapis, küfür, karalama, aşağılama vb biçimdeki hakaret suçları ise üç ay beş yıl arası hapisle cezalandırılabiliyor.