Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, kıdem tazminatıyla ilgili, "İşçimizin kazanılmış hakkını korumak, işçilikten gelen birisi olarak bizim en önemli görevimizdir" açıklamasını yaptı. Erdoğan'ın sonradan söyledikleri ise soru işareti oluşturdu.

Kıdem tazminatının fona devredilmesi tartışmaları devam ederken Erdoğan, "Biz bu uygulamayı işçilerimizin kıdem tazminatı haklarını birilerinin insafına bırakmadan, kalıcı ve garantili bir sisteme bağlamak için yapıyoruz" dedi.

"KIDEM TAZMİNATINI BİRİLERİNİN İNSAFINA BIRAKAMAYIZ"

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Ergene Çevre Projesi Işık Göründü töreninde çok önemli açıklamalarda bulundu. Kıdem tazminatı tartışmalarına değinen Erdoğan, "Biz ülkemizin ihracatı, ticaretini artırmak için çalışırken, çalışanların sorunlarına da kökten çözüm üretmek istiyoruz. Kıdem tazminatı çalışmaları da bundandır. Amacımız işçilerimizin kıdem tazminatı hakkını birilerinin insafına bırakmadan korumaktır. İşçilerimizin kıdem tazminatı hakları birilerinin insafına bırakmadan kalıcı ve garantili bir sisteme bağlamaktır" dedi.

"SENDİKALAR KENDİ ARALARINDA ANLAŞMALI"

Sorumluluğu işçi ve işveren sendikalarına yükleyen Erdoğan, "Hep söylüyorum, işçi sendikaları, işveren sendikaları bir araya gelin çözün. Niye bu işi kendi aranızda çözemiyorsunuz. Kendi aranızda çözemiyorsunuz, işçi ve işverenin karşısında bizi kötü durumda bırakmak mı istiyorsunuz?" ifadelerini kullandı. Kıdem tazminatının fona devredilmesi ile işçilerin kıdem tazminatı haklarından mahrum kalacağı ve şimdiki şartlarından çok daha kötü koşullarda bir sisteme bağlanacağı, sendikalar tarafından sürekli dile getirildi. Türk-İş ve DİSK, kıdem tazminatına dokunulması halinde genel greve gidileceğini açıklamıştı.