AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'ya yönelik sert açıklamalarına devam etti. Erdoğan bu defa ise Fransa malları için boykot çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs (covid-19) salgınıyla ilgili olarak "Vakitlice aldığımız tedbirler sayesinde krizi diğer ülkelere göre daha hafif geçiriyoruz" dedi. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Sağlık krizini daha hafif geçiriyoruz, TAMAM diyerek sloganlaştırdığımız temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet ederek hastalıkla mücadelemizi sürdürüyoruz. Vakitlice aldığımız tedbirler sayesinde krizi diğer ülkelere göre daha hafif geçiriyoruz. Ülkemizi, milletimizi, rızkının peşindeki insanları sıkıntıya sokmadan süreci yönetiyoruz. Tüm dünyada hasta sayılarının ürkütücü sayılara ulaştığı bugünlerde tedbirlere hassasiyet gösterilmesini rica ediyorum. Hristiyan dünyasına sesleniyorum, Musevilere sesleniyorum. Her şeyden önce insanız, bizim dinimizde Hristiyan olmak suç değildir, biz ona da sahip çıkıyoruz. Museviye de sahip çıkıyoruz. Fransa'da Müslümanlara bir zulüm varsa oraya da sahip çıkalım diye dünya liderlerine sesleniyorum.

"FRANSIZ MARKALARI SATIN ALMAYIN"

Nasıl ki Fransa'da 'Türk markalı mal satın almayın' deniyorsa, buradan milletime sesleniyorum. Sakın Fransız markaları satın almayın. Siz gerçek manada faşistsiniz. Adeta Nazi'nin zincir halkalarısınız. Günümüzde Batı'da Müslüman olmak, Müslümanca yaşamak giderek imkansız hale geliyor. FETÖ gibi örgütler en üst düzeyde korunurken dininin gereğini yapmaktan başka gayesi olmayan müminler dışlanmaktadır. Meşru zeminde faaliyet yürüten STK'lar baskıya uğramaktadır. Salgının sebep olduğu ekonomik sıkıntıların faturası bile Müslümanlara ve göçmenlere kesilmeye çalışılıyor. Irkçı terörizm Avrupa'ya kan, gözyaşı ve iç çatışmadan başka bir şey getirmeyecektir. Camilerin emlak niyetine satıldığı, ibadethanelerin ahıra çevrildiği, Kur'an kurslarının kapatıldığı günlerimiz oldu. Bu ülkede 'Allah' ve 'Ahlak' demenin yasak olduğu zorlu, utanç verici günler yaşadık.