Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı ve ağırlıkla dış politikadaki gelişmeler üzerine konuştu. ABD Başkanı Joe Biden'a sitem eder bir üslupla konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-ABD ilişkileri konusunda "İki NATO ülkesi olarak çok daha farklı noktada olmamız gerekir" dedi. "Ben şu ana kadar ABD'deki hiçbir liderle böyle bir durum yaşamadım. Terör örgütleriyle ilgili mücadelede maalesef ABD şu anda, terör örgütlerine beklenenin çok çok üstünde destek veriyor" diyen Erdoğan, Rusya ile ilişkilere de değindi.

"PUTİN'DEN BEKLENTİLERİM ÇOK FARKLI"

Erdoğan, Rusya konusunda şunları söyledi: "Sayın Putin'den beklentilerim çok farklı. Suriye2 de rejim, ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. Burada bir dost ülke olarak da Sayın Putin'den, Rusya'dan bir dayanışma gereği olarak farklı yaklaşımlar bekliyorum. ABD, Suriye ile ilgili de pek ilintili değil. Burada İran var, Rusya var, biz varız. Buradaki hakikaten, orayı da bir barış havzası haline dönüştüreceksek, bunu görüşmemiz şart."

"BİLİM KURULU'NUN MASKE KONUSUNDA BİR HASSASİYETİ VAR"

Erdoğan, pandemi tedbirleri konusunda ise "Alınacak tedbirler, halkımızda, öğrencilere yönelik çok farklı olmamalı" dedi, Sağlık Bakanı'nın maske başta olmak üzere önlemlerden taviz veremeyeceklerini söylediğini aktardı. "Bilim Kurulu'nun maske konusunda bir hassasiyeti var. Taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz" diyen Erdoğna, vefatla birlikte vakaların asgariye inmesi için tedbir alınacağını söyledi.