Orman yangınlarına karşı mücadelede iktidarın etkisiz kalması ile birlikte yangınlara dair bakanlar tarafından yapılan açıklamalar; THK uçaklarının hangarda çürümeye terk edilmesi ve Türkiye’ye ait yangın söndürme uçağının olmaması üzerine AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 8 Mayıs 2018’de partisinin grup toplantısında “Şayet bir gün milletimiz ‘tamam’ derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz” sözleri sosyal medya kullanıcıları tarafından hatırlatıldı.

TWİTTER GÜNDEMİNDE İLK SIRADA

Erdoğan’ın 2018’deki açıklamasına gönderme yapan yurttaşlar, “TAMAM” etiketiyle yüzbinlerce paylaşım yaptı. TAMAM Twitter'ın Türkiye gündeminde ilk sıraya yükseldi. Sosyal medya kullanıcıları tarafından yapılan paylaşımlardan bazıları ise şu şekilde:

2018 YILINDA DA GÜNDEM OLMUŞTU

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mayıs 2018'de partisinin grup toplantısında, "Bizi İstanbul Büyükşehir Başkanlığı'na da, AK Parti Genel Başkanlığı'na da, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı'na da milletim getirdi. Onlar 'Tamam' derse, kenara çekiliriz" demişti. Erdoğan'ın bu açıklaması Twitter'da hem dünya hem de Türkiye gündeminde birinci sıraya gelmişti. Twitter'da 'TAMAM' mesajını veren kullanıcıların attığı tweet'lerin sayısı 1 milyonu geçmişti.