Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da konut teslim töreninde konuştu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef alan Erdoğan, ''Şu İstanbul'da büyükşehir belediyesi kimde? CHP'de. CHP bu görevi alalı 3 yıl oldu, depreme yönelik, konut inşasına yönelik herhangi bir şey gördünüz mü? Bu İstanbul'da bende İBB Başkanlığı yaptım. Bu KİPTAŞ konutlarını bu kardeşiniz yaptı. Bu iş aşk işi. Yok Bodrum'muş. Sel felaketi oluyor nerede beyefendi? Yangın var nerede, yine aynı yerde'' ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: 

''Afetleri engellemek bizim elimizde değil ama yıkıcı etkilere karşı önlem almak bizim sorumluluğumuzdadır. 

Antalya'da yangın oldu, Muğla'da yangın oldu. Büyükşehir belediyesi onlarda ne yaptınız? Yine biz yaptık, biz. İzmir depremini hatırlayın, ne yaptılar? Hiç bir şey. Oradaki deprem konutlarını ayağa kaldıran biz olduk. Belediye CHP'de diye biz bakıp seyredemezdik. Elleri kolları sıvadık, devlet olarak buralara yardım elimizi uzattık. Bu işler lafla, yalanla olmaz. Eğer böyle yaparsanız bir felaket gelir, hepsini siler süpürür. 

Ne aldanan olacağız ne aldatan. İlkemiz bu. Elbette her konuda bu ilkeyi geçerli kılacağız. 

Bay Kemal'in akşam söylediği başka, sabah söylediği başka. Geçmişte yaşadığımız acıların büyüyüğünü göz önüne alarak İstanbul'u kentsel dönüşüm projelerimizin merkezi ilan ettik. 

Güngören, Tozkoparan gibi mahallelerde çalışmalarımız sürüyor.

4 katı geçmeyen yatay mimariye uygun bir kentsel dönüşüm yapıyorun Esenler'de.

Şu İstanbul'da büyükşehir belediyesi kimde? CHP'de. CHP bu görevi alalı 3 yıl oldu, depreme yönelik, konut inşasına yönelik herhangi bir şey gördünüz mü? Bu İstanbul'da ben de İBB Başkanlığı yaptım. Bu KİPTAŞ konutlarını bu kardeşiniz yaptı. Bu iş aşk işi. Yok Bodrum'muş. Sel felaketi oluyor nerede beyefendi? Yangın var nerede, yine aynı yerde.

81 vilayetimizin tamamında üniversitelerimzi var. Eyy Bay Kemal, bunlar boş lafla olmuyor.

Önümüzdeki ayın ortasına doğru konut ve kira artışlarındaki dengesizliğin önüne geçecek yeni hamleyi paylaşacağız.

TARIM KREDİ MARKETLERİ AÇIKLAMASI

"Tarım Kredi Marketi'ndeki fiyatlardan memnun musun? Diğer ürünlerde de yüzde 25-30-35 oranında indirimler yapmak suretiyle ucuz fiyatta ürünlerimizi ulaştıracağız. '