Erdoğan, açıklamasında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

"Bay bay Kemal senin kaç konutun var" diyen Kılıçdaroğlu, "Acaba senin büyükşehir belediyelerin veya belediyelerin kaç konut yaptılar söyler misin? İzmir'de, Anlatya'da, Muğla'da ne yaptılar. Sadece laf, biz yaptık biz. Onlar değil" ifadelerini kullandı.

CHP'YE YÜKLENDİ

Cumhuriyet Halk Partisi'ne yüklenen Erdoğan, "Biliyorsunuz bu ülkede yapılan her işe karşı çıkmayı, takoz koymayı, yalan ve iftara ile engel olmayı maharet sanan bir kesim var. Kimdir bu? CHP... Meslekleri budur. Geçmişte köprülerden tünellere, havalimanlarından fabrikalara, savunma sanayi projelerinden sessiz devrimlerimize kadar her konuda bu kesimin şirretçe yürüttüğü kampanyalara maruz kaldık. Vaktimizin ve enerjimizin bir kısmını iş yapmaya, bir kısmını da bu işlerin önünü tıkamaya çalışanlarla mücadeleye ayırdık" diye konuştu.

"Şimdi de Kanal İstanbul'un önünü kesmeye çalışıyorlar" diyen Erdoğan, "Bay bay Kemal, kesemeyeceksin. İstanbul Havalimanı'nın önünü kesmeye çalıştın. Ne oldu, kesebildin mi? İstanbul Havalimanı şu anda dünyada parmakla gösteriliyor" ifadelerini kullandı.

AKŞENER VE KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de hedef alan Erdoğan, "Senin aklın bu işlere ermez. Biz papatya çayının ne zaman içileceğini de biliriz ama sana da rezeneyi tavsiye ederiz. Onun için kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım. Biz 'eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri' diyerek bu yolda yürüdük" dedi.

Kılıçdaroğlu'nu hedef almayı sürdüren Erdoğan, "Bay bak Kemal, teröristlerle koyun koyunasın. İyi masaya oturdun. Bay bay Kemal'e Kandil'den selam geliyor, 'beraber yürüyeceğiz' diyorlar. Yürüyün bakalım, nereye kadar yürüyeceksiniz" diye konuştu.