Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün İstanbul’da düzenlenen Blokzincir Etkinliği’nde konuştu. Erdoğan, şunları söyledi:

“İnternette fiber altyapı konusunda biraz yavaş gidiyoruz. Onu da hızlandırmamız gerektiğinin farkındayız. Yakında bu konuda çok önemli adımları hızla hayata geçirmiş olacağız.

“250 MİLYON DOLAR OLAN SAVUNMA SANAYİİ ÜRÜNLERİ İHRACATIMIZI 3 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNE ÇIKARDIK”

Araştırma geliştirme harcamalarını 55 milyar liraya çıkararak milli gelirimizin yüzde 1’nin üzerinde yükseltmiş bir ülkeyiz. Bu harcamaların üçte ikisinin özel sektör tarafından yapılması, sağlıklı ve doğru bir istikamette yol aldığımızı gösteriyor. Teknoloji çalışmalarının nüveleri olan teknoparklarda da benzer bir gelişmeye şahitlik ediyoruz. Hükümete geldiğimizde iki olan teknopark sayımız, bugün 59 şehrimize yayılmış şekilde 81’i aktif, 13’ü kuruluş aşamasında olmak üzere 94’e ulaşmıştır. Savunma sanayii, teknolojinin hem lokomotifi hem de en çok kullanıldığı alandır. Türkiye, 62 savunma sanayii projesinden 750’nin üzerinde projeye ve 5,5 milyar dolar bütçeden 75 milyar dolar bütçeye çıkmıştır. Bu gelişmenin en somut yansımasını ihracatımızda müşahede ediyoruz. Yıllık 250 milyon dolar olan savunma sanayii ürünleri ihracatımızı 3 milyar doların üzerine çıkardık. Değeri 1 milyar doların üzerinde olan teknoloji şirketi sayımız altıyı buldu. Cumhuriyet’imizin 99’uncu yıl dönümünde banttan indirme törenini yapacağımız TOGG otomobilimiz ile ülkemizin teknolojide geldiği seviyenin sembollerinden biridir.

“ARTIK BİZİM TAYFUNUMUZ VAR”

Hava savunma sistemlerimizle, füzelerimizle, hava savunma araçlarımızla ve diğer pek çok teknolojik aracımızla bu alanda giderek güçleniyoruz. Tarih boyunca cesaret ve azmimiz yanında yenilikçiliğimiz, üretkenliğimiz, çalışkanlığımız ile dünyaya örnek olduğumuz gibi, bugün de teknolojik atılımlarımızla benzer bir performans ortaya koyuyoruz. Artık bizim Tayfun’umuz da var. Bunlar artık bir yerlere de işaret oluyor. Zevkle takip ediyorlar. Bunları çok daha ileri safhaya taşımanın gayretindeyiz.

‘Teknofest kuşağı’ dediğim gençlerimiz sayesinde, sadece eksiklerimizi hızla tamamlamakla kalmıyor, dünya çapında da pek çok yeniliğin altına imzamızı atıyoruz. AK Parti’nin vizyonu ile gençlerimizin dinamizmi ve kabiliyeti bir araya geldiğinde neler olacağını ülkemizin son 20 yılına bugüne ve vizyonuna baktığımızda rahatça görebiliriz.

“TEKNOLOJİYE DAİR NE VARSA GÜNDEMİNDE OLAN TEK SİYASİ TEŞEKKÜL AK PARTİ”

Bugün Türkiye’de teknolojiye dair ne varsa hepsi de gündeminde olan parti hangisi diye bakarsanız karşınıza çıkacak tek siyasi teşekkül AK Parti olur. Diğerlerinden teknoloji adına bir şey duydunuz mu? Teknoloji adına bir şey gördünüz mü? Böyle bir dertleri yok. Ya bakıyorsunuz, terörle iç içeler veyahut da terör bölgelerinde neler yapılıyor, bunları takip ediyorlar. Yeni yönetim sistemimizi kurarken Cumhurbaşkanlığı bünyesinde ‘Dijital Dönüşüm’ adıyla özel bir ofise yer verdik. Biz, bugünü değil yarını değerlendiriyoruz. Yarın neler olacak, dijital dünyamızı nasıl organize edeceğiz, bütün bunların adımını yeni Cumhurbaşkanlığı sistemini kurarken bunu da orada ortaya koyduk.

Gençlerimize, hiçbir dayanağı olmayan kripto para kumarlarını yönetmek yerine, Blokzincir teknolojisi gibi yeniliklerin geliştirilmesinin içinde yer alarak daha büyük mecralara yönelmeleri tavsiyesinde bulunuyorum.”