Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,  gençlere seslenerek, "2023’e çok iyi hazırlanmamız lazım, sizlerle 2023’te sandıkları patlatacağımıza inanıyorum" dedi. Erdoğan, "Bizim ihtiyacımız olan kuşak Z kuşağı, Y kuşağı değil Teknofest kuşağıdır" düşüncesini dile getirdi.

Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi'nde Yerel Yönetimler Gençlik Festivali'nde konuştu.  Erdoğan, “Gençlik festivalimizi önümüzdeki yıllarda geliştirerek geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Ülkemizin dört bir yanından 100 bin öğrenci Ankara'ya gelecek ve buradaki etkinliklere katılacak. Gençlerimizle yaptığımız sohbet toplantılarında aslında çok fazla ortak noktamız olduğunu gördük. Ülkemizdeki tüm gençlerimizi hem eğlenebilecekleri, hem öğrenebilecekleri bu festivale bekliyoruz." diye konuştu. 

Erdoğan şu ifadeleri kullandı: 

"Gençler gördüğünüz gibi bayanlar maşallah çok gayretli. Saygıdeğer hanım kardeşlerim, sevgili gençler bugün burada siyasete gençlik kollarında atılmış birisi olarak karşınızda bulunuyorum. Gökten zembille siyasete inmedim, gençlik teşkilatlarında siyasete başladım. Belediye Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı görevlerim sırasında da hep gençlere daha güzel bir dünya bırakacak işler yaptım. İyi ki hanım kardeşlerimle omuz omuza bu yolları yürümüşüm diyorum. Türkiye'nin 2023 hedefleri demokrasi ve ekonomide sorunlarımızı çözmeyi amaçlıyordu. Eğitimden sağlığa, enerjiden saniye tüm alanlarda kurduğumuz altyapı bize bundan sonraki vizyonlarımız için lazımdır. 

İnşallah ülkemizin bir sonraki insani ve ekonomik kalkınma eşiği olan 2071 vizyonunu da sizler şekillendireceksiniz. Türkiye en büyük gücü ve avantajını çocukları ve gençleri olarak gören bir ülkedir. Avrupa'nın, ABD'nin ve Asya'nın hızla yaşlandığı dönemde ülkemiz nüfusunun 3'te 1'inin gençlerden oluşması çok önemlidir. Gençlerimiz de çok farklı alanlardaki başarılarıyla bizleri gururlandırıyor.  Kardeşlerim göreve geldiğimizde seçme seçilme yaşı 30'du, bunu önce 25'e sonra 18'e indiren kim oldu, biz olduk. Gençlerin seçme, seçilme yaşını biz hazırladık. Bizimle beraber gençler 18 yaşında seçilme hakkını yakaladı, seçme hakkını yakaladı.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERİN KİLİDİ GENÇLERİMİZDİR"

2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanarak, ülkesi ve kendi geleceği için siyasi irade ortaya koyacak. Önümüzdeki seçimlerin kilidi şu veya bu parti değil, gençlerimizdir.

Bu bakımdan gençlerimizin hayalleri, düşünceleri bizim için hayati önemdedir. Türkiye’nin en çok üyesi olan gençlik kolları teşkilatına sahip parti biziz. Yerel yönetimler başkanlığımız bünyesinde kurduğumuz gençlik hizmetleri koordinasyon merkezi belediyelerimizin insan kaynağı ihtiyacını karşılama dahil geniş bir alanda faaliyet yürütüyor.

Bizden önce üniversite sınavına giren her 10 gencimizden biri yüksek öğretim kurumlarına kayıt yaptırabiliyordu. Bizim gençliğimizin şartları, imkânları, ihtiyaçları ile bugünkü gençlerin beklentilerinin farklı olduğunu elbette gayet iyi biliyoruz.  Göreve geldiğimizde harçlardan dolayı sıkıntı vardı, biz kaldırdık. Burs 45 liracıktı. Bay Kemal’in, İP’in olduğu yerde inkârdan başka bir şey bulamazsınız. Bu muhalefet inkârcıdır. 2023’e çok iyi hazırlanmamız lazım. Sizlerle 2023’te sandıkları patlatacağımıza inanıyorum.

"HAMDOLSUN GERİDE BIRAKTIK"

Türkiye’nin uzun yıllar boyunca sancısını çektiği yoksulluk, baskı, zulüm, kavga, çekişme gibi her biri milletimizin enerjisini sömüren günleri hamdolsun geride bıraktık.  Bu ülkede terör var mıydı? Güneydoğu, Doğu Anadolu tamamen teröre mahkum edilmiş miydi? Hamdolsun terörü yok ettik. Cudi’de, Gabar’da terörü yok ettik. Doğu’da, Güneydoğu’da vatandaşlarım gece saatlerinde rahatlıkla sokaklara çıkıyor. İşte AK Parti, Cumhur İttifakı budur.

Yaşı 40’ın üzerinde olanlar eski Türkiye günlerini ve gerçeklerini çok iyi bildikleri için ülkemizin bugün geldiği yeri daha iyi değerlendirebiliyor. Yapmak zor yıkmak kolaydır.  Maalesef ülkemizde tüm tarihleri boyunca olduğu gibi bugün de yıkmaktan, engellemekten, yasaklamaktan başka mahareti olmayan bir kesim mevcuttur. Bunlar tekrar ülkenin başına kara bir bulut gibi çökmenin planlarını yapıyor. Gençlerimizden böyle bir duruma kesinlikle izin vermemelerini istiyorum. Karşınıza geçip hükümeti eleştirenlere, belediyelerimizi eleştirenlere şöyle bir bakın, bunlar ülkeyi bizden daha iyi yönetecek birikime, ahlaka, dirayete sahipse karar elbette sizindir. Ama hayatında tuğla üstüne tuğla koymamış olanların eleştirilerinin boş teneke gürültüsünden ibaret olduğunu asla unutmayın. 

"İHTİYACIMIZ OLAN KUŞAK TEKNOFEST KUŞAĞI"

Tarih boyunca toplumların taşıyıcı dinamikleri hep gençler olmuştur. Hiçbir baskı, hiçbir engel gençliği durduramaz. Yakın tarihimizde bunun sayısız örneği var. Çanakkale Savaşı bu ülkenin gençlerinin yedi düvele meydan okuyuşunun destanıdır. Milli mücadelenin kazanılması ve cumhuriyetimizin kurulması da gençlerin eseridir. Tek parti zihniyetine karşı verilen mücadelede de gençlerimiz hep en ön saflardaydı. 

Bugünün gençleri çok daha şanslı, hem kolayca geçmişin birikimlerine ulaşma imkânına sahipler hem de fikir insanlarımızla sık sık bir araya gelebiliyorlar. Tabii bunu yaparken Hz. Mevlana'dan aldığımız ilhamla bir ayağımızı kendi medeniyetimize sabitleyeceğiz. Gelenekten geleceğe uzanan bir yolu takip edeceğiz. Biz kimsenin rengine, kişiliğine, karakterine bürünmeyeceğiz. Tam tersine kendi rengimizi, bölgemize vereceğiz. Değerlerimizi en iyi şekilde öğreneceğiz. İşte bunun için diyorum ki gençler, hanım kardeşlerim, bizim ihtiyacımız olan kuşak Z kuşağı, Y kuşağı değil Teknofest kuşağıdır. Bunun için diyorum ki bizim ihtiyacımız olan nesil Asım'ın neslidir. İşte bunun için diyorum ki bizim ihtiyacımız olan gençlik; kim var diye seslenilince fert fert ben varım cevabını veren bir gençliktir. Bizim ihtiyacımız olan gençlik burada olduğu gibi ülkesine ve milletine gönülden bağlı, istikamet sahibi, nereye gittiğinin bilincine sahip bir gençliktir. Biz gençleri harflerle, kuşaklarla bölmüyoruz.

"BAY KEMAL, SENDEN HİÇBİR ŞEY OLMAZ"

Bir parti çıktı; Türkiye'nin Irak ve Suriye'ye yönelik sınır ötesi harekatları için gereken tezkereye TBMM'de hayır dedi. Bununla kalmadı evet diyenleri de ihanetle suçladı. Sonra aynı parti çıkıp Kandil'i yerle bir edeceğini iddia etti. Bay Kemal, senden hiçbir şey olmaz. Sen 15 Temmuz gecesi, Atatürk Havalimanı'nda FETÖ'cülerin yönettiği o tankların arasından nasıl kaçtıysan, nasıl oradan  Bakırköy Belediyesi'ne gittiysen bugün de aynısın.

"ŞU İYİ PARTİ'NİN BAŞINDAKİ KADIN NASIL KÜFREDİYOR?"

Bir başkası şehit yakınına söven densiz, terbiyesiz, utanmaz, arlanmaz milletvekiline sıkı sıkıya sarılarak gerçek yüzünü gösterdi. Bunların birbirinden farkı var mı? Hepsi de birbirinin aynı... biz bunların hangi tıyniyette olduğunu zaten biliyorduk. Ben sizlerden özür dileyerek bir şey diyeceğiz şu İyi Parti'nin başındaki kadın, bu kadın nasıl küfrediyor? Beni bağışlayın, parlamento çatısının altında yavşaklar diyecek kadar ileri giden bir kadın. Bunda ne edep var ne adap var. Başkanı bu şekilde küfür ederse, onun milletvekili ondan farklı olur mu? Çünkü üzüm üzüme baka baka kararır. Sen bir kadınsın ya, bir kadın nasıl oluyor da bu şekilde küfür ediyor. 

"BUNLARIN SUYUNU TAM MANASIYLA KAYNATMAYA VAR MIYIZ?"

Bunların suyu kaynadı, bunların suyunu tam manasıyla kaynatmaya var mıyız? 2023’e hazır mıyız? İnşallah Haziran 2023’te bu kazanı kaynatalım ve bunların işini bitirelim.

Unutmayın ki siyaset ülkeye hizmetin en önemli araçlarından biridir. Gençlerimize, size güveniyorum. Ülkelerine ve kendi geleceklerine sahip çıkacakları konusunda güveniyorum. Partimizin kapıları tüm gençlerimize sonuna kadar açıktır. Hükümet olarak sizlere daha çok hizmet verebilmek için çalışıyoruz. Sizlerden tek istediğimiz vaktimizi ve enerjinizi, kendinizi ve ülkenizi hedeflerine ulaştırmaya teksif etmenizdir. 

2023 hedeflerimizle 2053 vizyonumuz kuru bir slogan değil, size bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır. Maşallah karşımdaki şu kitleye baktığım zaman sizlerle gurur duyuyorum. "