AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Kongre Merkezi'nde Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi'nin açılışında konuştu.

Erdoğan, "Yüreğimizi dağlayan bu tabii afetler karşında devletimizin ilgili kurumları yanında, belediyelerimizin ve STK'ların da imkanlarını seferber etmesi acılarımızı bir nebze olsun hafifletmiştir. Burada, siyasi parti ayrımı gözetmeden yardım çalışmalarında yer alan tüm belediyelerimize şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"ŞEHİRLERİMİZDE BÜYÜME ALANLARINI TEKRAR DEĞERLENDİRMELİYİZ"

DHA'nın aktardığına göre Erdoğan, şunları kaydetti:

"Değişen şartlara ve yükselen toplumsal taleplere göre, politika belirlemek, buna göre adım atmak belediyelerimiz için tercihten öte bir sorumluluktur. Nasıl Türkiye dünkü Türkiye değilse, şehirlerimizi de artık yeni bir anlayışla geliştirmeli, belki bir kısmını yıkıp yeniden inşa etmeli, büyüme alanlarını tekrar değerlendirmeliyiz."

"DİKEY MİMARİNİN BEDELİNİ YETERİ KADAR ÖDEDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, köylerden şehirlere yönelen büyük göç döneminde şehirlerin bir felakete maruz kaldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Önce sadece başını sokacak ev niyetiyle başlayan gecekondulaşmanın ardından bitip tükenmek bilmez rant hırsıyla ortaya çıkan dikey mimarinin bedelini yeteri kadar ödedik. Bizim artık bedeller ödemeye değil, planlı, programlı, geçmişe sahip çıkan, geleceği kucaklayan şehircilik modellerine ve uygulamalarına ihtiyacımız var."