Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar Burhan Felek Stadyumu'nda düzenlenen 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni'nde konuştu.

Erdoğan sözlerine “Önümdeki alanı görünce gençlik yıllarım aklıma geldi. Bu stadyumda çok top oynadım ve bu stadyumun hatıraları var bende. Sakatlandığımız zamanlar oldu ama o heyecanı yaşamak, bir taraftan da öğrencilik hayatımızı devam ettirmek bizde farklı anılar bıraktı” diye başlayan Erdoğan, şunları söyledi:

Sevgili öğrenciler, ülkenin 4 bir yanında karne sevinci yaşayan evlatlarımızı tebrik ediyorum. Dünyanın en büyük Türk müziği çocuk korusunu az önce dinledik. Bu kadar kısa zamanda hazırlanmanız takdire şayan.

Eğitim öğretim yılı boyunca yağmur, kar, çamur demeden evlatlarımızı en güzel şekilde yetiştirmek için fedakarca görev yapan öğretmenlerimize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Şartları zorlama pahasına çocuklarının eğitiminden taviz vermeyen anne babaları da buradan kutlamak istiyorum. 

"TÜM EVLATLARIMIZ OKUSUN İSTİYORUZ"

Her eğitim öğretim yılı sonunda zihni açık, ufku geniş nesillerin yetiştirilmiş olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin aydınlık yarınlarına dair umutlarımız daha da güçleniyor. Yarının mühendisleri, öğretmenleri, sanatçıları, bilim insanları bu gençlerden çıkacak. Yarının Türkiye'sini gözlerinin parıltısı kalbimizi ısıtan bu gençler inşa edecek. Bunun için tam 20 yıldır önce eğitim öğretim diyoruz. Bunun için bütün imkanlarımızı eğitim öğretim için seferber ediyoruz. Eğitime harcanan her kuruşun Türkiye'nin geleceğine yapılan en büyük yatırım olduğunu düşünüyoruz. Tüm evlatlarımız okusun istiyoruz.

Öğrenci sayısı en fazla artan ülke olmamıza rağmen uluslararası kalite göstergelerinde en yüksek artış sağlayan ülkelerden biriyiz. Eğitimin kalitesini artırmak amacıyla çok yönlü bir mücadelenin içindeyiz. Hazırladığımız tüm bütçelerde aslan payını eğitime tahsis ettik. 81 vilayetimize çok sayıda eğitim kurumu kazandırdık. Göreve geldiğimizde 78 üniversite varken şimdi 208 üniversitemiz var. Ülkemizin eğitim altyapısını tamamen yeniledik. 

"100 MİLYON KAYNAĞI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTURACAĞIZ"

Son 2 buçuk yıla damga vuran pandemi sürecinde tüm bu yatırımların meyvesini topladık. Şayet eğitim bütçemizi 10,3 milyar lira seviyesinden 274,3 milyar lira seviyesine çıkarmasaydık, derslik sayımızı 611 bine yükseltmeseydik, öğretmen kadromuzu 730 bin yeni atamayla güçlendirmeseydik, velhasıl, 2002'den beri eğitime gereken önemi göstermeseydik, biz de diğer ülkeler gibi salgın döneminde çok ciddi sıkıntılarla karşılaşırdık.

Son 20 yılda eğitimde kesinti yaşanmasının önüne geçtik. Ders kitaplarını ücretsiz dağıttık. Şimdiye kadar ücretsiz dağıtılan toplam kitap sayısı 4 milyar adedi buldu. Yıllardır şikayet edilen yardımcı kaynaklar da artık bakanlığımız tarafından hazırlanıp ücretsiz bir şekilde öğrencilere ulaştırılıyor. Bugüne kadar dağıtılan yardımcı kitap sayısı 36 milyonu geçti. Sene sonuna kadar 100 milyon yardımcı kaynağı öğrenciyle buluşturmayı hedefliyoruz. 

HEDEFİMİZ 3 BİN ANAOKULU 40 BİN ANASINIFI

Her yerde matematik anlayışıyla 'Matematik Seferberliği'ni başlattık. Okul öncesi eğitim seferberliğiyle de yıl sonuna kadar 3 bin anaokulu ve 40 bin anasınıfı hedefi için gece gündüz çalışıyoruz.

Sevgili öğrenciler, tatilin sevincini doyasıya yaşarken, kitaptan araştırmaktan vazgeçmeyin. Yeni şeyler öğrenmekten, gelişmekten geri durmayın. Günlerinizi ekran başında ziyan etmeyin. O da aşırı bir bağımlılığı getirir. Bir sanat dalı veya spor branşıyla ilgilenin. Milli Eğitim Bakanlığımız sizin için çok önemli bir proje başlattı. Bu sene yaz okullarıyla tatili en verimli şekilde değerlendirmenizi arzu ediyoruz.

Bu hafta sonu Yüksek Öğretim Sınavına girecek tüm öğrencilerime başarılar diliyorum. Karne sevinci yaşayan tüm yavrularımızı tebrik ediyorum. Öğretmenlerimize tekrar şahsım ve milletim adına teşekkürlerimizi sunuyorum.