Altan Akçakese / Dokuz8Haber / Zonguldak

Karadeniz Ereğli ve Alaplı ilçelerinde çok sayıda fındık üreticisi, bu yıl fındık taban fiyatının ne kadar olacağını merakla beklemişti.

Hatırlanacağı gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kilo başına alım fiyatı 54 lira olarak açıklanmış, muhalefet partilerinin temsilcilerinin talep ettiği rakamın çok altında olan bu fiyat her şeye rağmen fındık üreticisinin yüzünü güldürmüştü.

Rekoltenin beklenenin altında gerçekleştiği sezonda firmalar Ereğlili ve Alaplılı üreticilerin elindeki fındığı 43-44 lira seviyesinden almaya başladı. Borç içinde olan ve bu borçları ödemek için de fındık sezonunun başlamasını bekleyen çok sayıda üretici ise çaresizlik içinde fındıklarını bu fiyatlardan satmak zorunda kaldı.

Buna rağmen ellerindeki fındığı hemen satmamaları ve alım fiyatının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan seviyeye gelmesini beklemeleri tavsiye edilen fındık üreticisinin yardımına koşan hiçbir AK Partili yok.

Son günlerde mevsimlik işçiler ve aile bireyleri ile bahçelerindeki fındıkları toplayan üreticiyi ziyaret ederek onlarla birlikte fındık toplarken çekilen fotoğraflarını sosyal medya hesabında paylaşan bazı AK Partililer, üreticinin elindeki fındığın düşük fiyatlarla satın alınmak istenmesi karşısında hiçbir tepkide bulunmuyor.

Fındık üreticisi, başta yöredeki ilçe başkanları başta olmak üzere AK Parti teşkilat yöneticileri ve partinin halkın oylarıyla göreve seçilmiş il genel meclis üyelerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözünü yere düşürdükleri düşüncesinde birleşiyor.