AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban bayramı tatilinin 9 gün olduğunu duyurdu.

Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban bayramı tatilinin 9 gün olduğunu duyurarak, "Bayram tatili 16 Temmuz Cuma akşamı başlayıp 26 Temmuz Pazartesi bitecek" dedi.

"AŞILAMANIN NİSPETEN DÜŞÜKMOLDUĞU İLLER ÖNÜMÜZDEKİ GĞNLERDE TEHDİT ALTINA GİREBİLİR"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde: "Aşılama çalışmalarını sürdürüyoruz. Aşılama 59 milyona yaklaştı. Sağlık sistemimizin gücü, aşılama oranlarımızla nispeten iyi bir noktadayız. Buradan bir kez daha vatandaşlarımı bayrama kadar aşılarını yaptırmaya davet ediyorum. Aşılamada kat ettiğimiz mesafenin çok büyük payı vardır. Aşılamanın nispeten düşük olduğu iller önümüzdeki günlerde tehdit altına girebilir. Önümüzdeki dönemde aynı sıkıntılara düşmemek için tedbiri elden bırakmamalıyız."

"OKUL EĞİTİMİYLE İŞBAŞI EĞİTİMİNİ BİRLEŞTİRİYORUZ"

"Normalleşme ile birlikte üretim ve ihracatta bir yükseliş trendi başladı. Yetişmiş eleman istihdamı konusundaki sıkıntı arttığı için mesleki eğitimde yeni modeller üzerinde çalışıyoruz.  Artık meslek liselerini ve meslek yüksek okullarını sanayi bölgeleri içinde açarak okul eğitimiyle işbaşı eğitimini birleştiriyoruz."

"DÜNYANIN YĞKSELEN EKONOMİSİ OLDUĞUMUZU İSPATLAYACAĞIZ"

"Türkiye’nin üzerinde kara bulutlar dolaştırmak için çalışanların müsbet tüm gelişmelerin üzerini kapatarak umutsuzluk körükleme gayretlerinin beyhude olduğunu inşallah açıklanan her veriyle tekrar tekrar göreceğiz.  Sıkıntılarımız, kayıplarımız elbette var. Türk ekonomisini sadece döviz kuru, faiz, enflasyon parantezine hapsetmeye çalışanların asıl fotoğrafı gözden kaçırma çabaları boşunadır. 2021 yılında ulaşacağımız büyüme oranıyla, dünyanın yükselen ekonomisi olduğumuzu, hedeflerimize adım adım yaklaştığımızı ispatlayacağız. Büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolunda diğer alanlarla birlikte ekonomide de emin adımlarla ilerliyoruz."

"HEDEFLERİMİZİN ÖNEMLİ KISMINA ULAŞTIK"

"19 yılda kurduğumuz güçlü demokrasi, kalkınma altyapısı önümüzdeki büyük imkanı değerlendirme noktasında bize avantajlar sağlıyor. İnşallah ülkemizi hedeflerine başarıyla ulaştıracağız. Uzunca bir süredir Türkiye'ye diz çöktürmek, demokrasi ve kalkınma çizgisinden uzaklaştırmak için kurulan tuzak, milletimizle birliğimizi, beraberliğimizi, kararlılığımızı daha da pekiştirmiştir. Ulaşım ülkemizin en önemli kalkınma altyapı yatırımları yaptığımız alanların başında geliyor. 1 trilyon 104 milyar lirayı aşan bir yatırım gerçekleşmiştir bu alanda. Geldiğimiz noktada hedeflerimizin önemli kısmına ulaştık. 364 yeni tünel, 567 yeni köprü ve viyadük inşa ettik. Demir yolu, hava yolu, deniz yollarında benzer atılımları hayata geçirdik."

"ARTIK TÜRKİYE, SİYASİ VE EKONOMİK OLARAK DÜNYANIN EN ÜST LİGİNE ADIM ATMAK ÜZERE"

"Artık Türkiye, siyasi ve ekonomik olarak dünyanın en üst ligine adım atmak üzeredir. Önümüzdeki yılları kazasız belasız geride bırakarak gündemdeki projeleri, yatırımları, politikaları hayata geçirdiğimizde büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etmiş olacağız Ankara-Niğde Otoyolu'nda sürücülerimiz artık otomobilleri ile yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve TIR'larıyla yüzde 40 indirimli seyahat edebilecek. Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır. Diyarbakır Cezaevi’ni hem geçmişin bir kesitinin muhafaza edildiği, hem de gençlerimizin umutlarının ve heyecanlarının yaşatıldığı bir kültür merkezine dönüştürme kararı aldık."