'Jahrein' adıyla bilinen Twitch fenomeninin yayınına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en çok kendisinden korktuğunu kaydetti ve "Emin olun korkuyor benden. Doğruları söylediğim için korkuyor, doğrulardan korkuyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Jahrein’ adıyla bilinen Twitch fenomeninin yayınına katıldı. Anlık izlenme sayısı 300 bini aşan yayında Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en çok kendisinden korktuğunu kaydetti ve "Emin olun korkuyor benden. Doğruları söylediğim için korkuyor, doğrulardan korkuyor" dedi. Kılıçdaroğlu'nun öne yayında öne çıkan açıklamaları şu şekilde:
  • (HDP) "İttifak içinde değiliz. Bir ittifakımız var, ittifakı oluşturan partiler Demokrat Parti, Saadet Partisi, İyi Parti, biz. HDP ile itifakta olsak söyleriz. Böyle bir şey yok. HDP'yi düşmanlaştırıyorlar. HDP bir siyasi parti. Meclis'te grubu var. Başkanvekili var... HDP ile bir ittifakımız yok."
  • "PKK terör örgütüdür. Gara operasyonunda bölücü terör örgütü dedik biz. MSB, resmi internet sitesinde bölücü terör örgütü diyor, biz de öyle diyoruz. Terör örgütü adının anılmasını ister terör yaparak. Kınıyor muyuz, elbette. Terörü kim nasıl yaparsa yapılsın karşı çıkmak politikayı bırakın insani görevimizdir. Biz bölücü terör örgütüne binlerce şehir verdik."
  • (Cumhurbaşkanlığı adaylığı) "CHP'nin adayı yok şu anda. Biz bir ittifak oluşturduk. Cumhurbaşkanı adayını ittifakla oturup konuşmak zorundayız, aksi halde yanlış yaparız. Cumhur İttifakı'na benzer aksi halde. Orada bir kişi konuşuyor, herkes ona itaat ediyor. Millet İttifakı bu konuyu konuşmadı, gündeme gelmedi."
  • (Güçlendirilmiş parlamenter sistem tanımı)Cumhurbaşkanı tarafsız olacak. Parti liderlerine sorun olduğunda oturalım çözelim diyecek. Cumhurbaşkanı her türlü hakareti yapar, biz yapınca 'hakaret ettiniz'. Ya parti liderisin ya Cumhurbaşkanısın. Parlamento, yürütme organını denetler. 83 milyon vergi veriyor. Nereye gidiyor bu para? Sorarsanız hapiste olabilirsiniz. Bir baskıyla karşılaşabilirsiniz. Parlamento bunları sorgulamak zorundadır. Bunu Sayıştay yapar. Ama elini kolunu bağladılar. Parlamento güçlenmeli, yargı bağımsız olmalı. Güçler ayrılığı oluşturacaksınız. İrade tek kişide.  Parlamentoda bir kesim hesap komisyonu kurulmalı ve bunun başkanı ana muhalefet partisinden olmalı. İktidar olduğumuzda harcamaların hesabını vermek zorundayız. Siyasetçi hesap vermeyi görev kabul etmelidir. Çünkü ben vatandaşın parasını harcıyorum"
  • (Sedat Peker videoları)"O videolarla ilgili bilgiyi basın danışmanımdan alırım. Bir yerde 'Kemal Kılıçdaroğlu ile ayrı dünyaların insanıyız görüşmedik' demiş. Doğrudur. Bizim o dünyada işimiz yok. Soylu'nun, Peker'den 10 bin dolar aldığını söylediği siyasetçiyi açıklaması lazım. Yer altı dünyasının elimine edilmesi lazım, olmamalıdır. Bu olağanüstü rant, para, uyuşturucu demektir. Kendi aralarında rant savaşı var, Erdoğan hiç konuşmuyor. Sanki Erdoğan bu ülkeyi hiç yönetmiyor. Nerede bu adam? İzmit limanında, Mersin limanında uyuşturucular bulunmuş, hiçbir dava açılmamış. Siyasetçiler bu yeraltı dünyası aktörleri tarafından satın alınmıştır demektir bu. Bu kirlilikten Türkiye'nin temizlenmesi lazım."
  • (Öğretmen atamaları)"Sayıştay'ın tespitine göre 138 bin öğretmen açığı var. 138 bin öğretmeni hemen kurayla göreve başlatacağız. Öğrencilerimizi körelten bir eğitim sistemi var. Bu eğitim sistemini tepeden tırnağa değiştireceğiz. Eğitim sisteminin nasıl olacağına siyasetçi değil, eğitimciler karar verecek. Bizim en büyük zenginliğimiz insan kaynağımızdır. Nüfusumuz 2035'den sonra yaşlanacak. Bizim 2035'e kadar çok ciddi bir sıçrama yapmamız lazım."
  • (Asgari ücret) "Merkez Bankasının döviz müdahalelerin şeffaf olması lazım. Merkez Bankasının 128 milyar dolarının kime satıldığı, kaça satıldığı, ne zaman satıldığı belli değil. Asgari ücretten vergiyi kaldıracağız. İnsan doğduğu andan itibaren vergi ödüyor. Verginin adil olması lazım. Bu verginin ülkenin kalkınmasına harcanması lazım."

NE OLMUŞTU?

‘Jahrein’ ismiyle tanınan Twitch fenomeni dahaya önce yapmış olduğu bir paylaşımında Kemal  Kılıçdaroğlu’nun paylaşımını alıntılayarak, “Allah aşkına nasıl yapacaksınız bu dediklerinizi? 2018 seçim bildirgenizi okudum şimdi. Bana hiç yeterli gelmedi. Ne olur birileri çıkıp artık bu gençlik için ayakları yere basan sağlam bir plan açıklasın” demişti. Kılıçdaroğlu ise Jahrein’e “Konuşulacak çok şey var. Ben hazırım. Chat’te hazır olduğunda haber ver” yanıtını vermişti.