Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hukuk devletine aykırı bir kullandığını belirtti. Erdoğan, "Ana muhalefetin başındaki kişinin kullandığı dil demokratik hukuk devletine uygun değildir. Kendisine oy vermediği için çiftçiye, esnafa hakaret ettiği gibi kamu görevlilerini de hedef göstermiştir. Baskın yapar gibi kamu kurumlarının kapısına dayanmak ne demek?" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Etik Eğitimi ve Etik Eğitici Yetiştirilmesi İşbirliği Protokolü İmza Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun demokratik hukuk devletine aykırı bir dil kullandığını belirterek CHP liderinin kamu görevlilerini tehdit ettiğini kaydetti.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Etik Kurulumuzun giderek artan çabalarını Cumhurbaşkanı olarak daima destekledim, desteklemeyi sürdürüyorum. Türkiye dünyanın en köklü devlet geleceğine sahip ülkelerin başında gelmektedir. Tarihinin en iddialı yönetim değişikliğini gösteren Türkiye, bu vasfını geleceğe taşımak istediğini göstermiştir. 

Ülkemiz uzunca vakit darbelerle, vesayetle, yapısal sorunlarla uğraşmak zorunda kalmıştır. Kamuda da kimi zaman ideolojik, kimi zaman ahlaki aşınma gibi zafiyetler yaşanmış olabilir. Ama bu milleti mayası sağlam olduğu için hepsinin üstesinden geldik. Artık tüm dikkatimizi büyük ve güçlü Türkiye hedefine yönetebileceğimiz kritik sürece girdik.

Kurumlarımızın altyapısının geliştirilmesinden elektronik devlet uygulamalarına kadar pek çok reformu hayata geçirdik.

"KULLANDIĞI DİL DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİNE UYGUN DEĞİLDİR"

Ana muhalefetin başındaki kişinin kullandığı dil demokratik hukuk devletine uygun değildir. Kendisine oy vermediği için çiftçiye, esnafa hakaret ettiği gibi kamu görevlilerini de hedef göstermiştir

Verdiği karar için hakimi, operasyon için askeri, imza için genel müdürü tehdit etmek ne demek? Baskın yapar gibi kamu kurumlarının kapısına dayanmak ne demek? Devletin teamüllerinde böyle bir yöntem olabilir mi?

"BÖYLE BİR REZİLLİĞE, KEPAZELİĞE, AHLAKSIZLIĞA İZİN VEREMEYİZ"

Kamu görevlilerinin etik meselesini konuştuğumuz şu platformda kamu görevlilerin hakkını, hukukunu korumak görevimizdir. Kamu görevlilerimize hukuk sınırları dışında söz söyleyen herkes bu devletin düşmanıdır. Bu çirkefliğin amacı devleti işleyemez hale getirmek, milleti hizmetlerden mahkum etmendir. Böyle bir rezilliğe, kepazeliğe, ahlaksızlığa izin veremeyiz.

Kamu görevlilerimizin vazifelerini yürütürken tek bakacakları yer anayasa ve yasalardır. Hariçten gazel okuyanların naralarıyla kamu görevlisi işini yapmaz. Biz de mesai arkadaşı olarak gördüğümüz kamu görevlilerinin yanındayız. Tüm kamu görevlilerimiz müsterih olsun.

Biz kamu görevlilerimizle birlikte ülkemize eser kazandırmak, milletimize hizmet etmek, Türkiye'nin çıkarlarını korumak için daha çok çalışacağız."