Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "30 bin doz aşıyı Bosna Hersek'e göndereceğiz" açıklamasında bulundu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "30 bin doz aşıyı Bosna Hersek'e göndereceğiz" açıklamasını yaptı. Erdoğan, Mısır ile başlayan görüşmeler ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelere ilişkin de konuştu.

"TİCARET HACMİMİZİ 1 MİLYON DOLARA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ"

Erdoğan, görüşmede neler konuşulduğuna ilişkin şu açıklamada bulundu: "Görüşmelerimizde bir kalkınma projesi olan Saraybosna Belgrad otoyolu projesindeki Sırbistan temelini hep birlikte atmıştık. Projenin Bosna Hersek boyutunu nasıl hızlandıracağımızı konuştuk. Enerji, sağlık, savunma, turizm alanlarında iş birliğimizi geliştirme konusundaki kararlılığımızı vurguladık. Salgınla mücadelede ortak iradeyi takdir ediyoruz. Bosna Hersek'in yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. 30 bin doz aşıyı Bosna Hersek'e göndereceğiz. Ticaret hacmimizi kısa zamanda 1 milyon dolara çıkarmayı hedefliyoruz."

"MISIR HALKI BİZİMLE TERS DÜŞMEZ"

Mısır'la diplomatik temasların başlamasına yönelik açıklamada da bulunan Erdoğan, şöyle devam etti: "Doğu Akdeniz'deki gelişmelerde öncelikle Türkiye'nin kararlılığı aynen devam etmektedir. Taviz vermemiz söz konusu değil. Son olarak da, bu konuda çok ciddi açıklamaları Dışişleri Bakanlığımız yaptı. Savunma Bakanlığımızın yaptığı açıklamalar var. Mısır halkının bu noktada bizimle ters düşmesini ben düşünmüyorum. Mısır halkı bizimle ters düşmez. Atılan adımlar aslında bir geçici yanlışlığın tezahürü gibi geliyor bana. Yeni bir gelişme, Suudi Arabistan'ın da burada Yunanistan'la bir ortak tatbikat olayı söz konusu. Ama bir diğer taraftan da Suudi Arabistan'ın Türkiye'den SİHA talebi var. Kimin eli kimin cebinde, belli değil. Ben bölgede Türkiyesiz bir sürecin bu sularda ısınmaya fırsat vermez. Türkiye orada karar verici konumundadır. Temennim odur ki ısınmadan ılıman bir şekilde bu süreci geçmiş olalım."