CHP'li Çetin Arık, Kayseri'de TMSF'ye devredilen, Erciyes Anadolu Holdingi Meclis'te gündeme getirerek, kayıp olan 20 milyon Euro'ya dikkat çekti ve iktidara bazı sorular yöneltti:

“Şirketin başına 2016 yılında 5 kişiden oluşan bir kayyım heyeti atandı, kayyımın başına da ‘Ertunç Laçinel' isminde biri getirilir. Şimdi, Laçinel nerede? Kayseri'nin 20 milyon Eurosu nerede? 2018'de Başbakan Binali Yıldırım'a Laçinel'i sordum, 4.5 yıldır yanıt bekliyorum. Ama 20 milyon Euroyla kayıp. Holding ise Adalet ve Kalkınma Partisi emrinde ve onlar nereye, ne kadar para derse, oraya harcanıyor. Turkuaz medyaya milyonlarca dolar para aktarılmış lakin tarafsız yayıncılık yapanlara tek kuruş yok. Holding, AKP'nin arka bahçesi gibi yönetiliyor.”

TMSF'NİN KAYYIMLIK YAPTIĞI ŞİRKET SAYISI: 682

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da “FETÖ'ye aidiyeti, iltisakı nedeniyle yönetimine el konulan şirketlere kayyım atama yetkisi TMSF'ye bırakıldı. Bugün itibarıyla TMSF'nin kayyımlık yaptığı şirket sayısı 682'dir. Yaklaşık 46 bin çalışanın olduğu, aktif büyüklükleri 70.3 milyar lira seviyesindeki bu şirketlerin nasıl yönetiliyor? Bu şirketlerde tüyü bitmemiş yetimin hakkı var” diye açıkladı.

Meclis’te FETÖ’den el konan ve kayyumun yönettiği 682 şirketle ilgili iddiaların araştırılmasına ilişkin önerge ise AKP-MHP oylarıyla reddedildi.