Engin Er, Marmara bölgesinde 7.6 büyüklüğünde deprem beklendiğini belirterek, “Bu deprem Ulu camii’nin kubbelerinin yıkılmasına sebep olacak bir depremdir” dedi.

JEOLOJİ Mühendisleri Odası (JMO) Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, Bursa’nın İnegöl ilçesinde oda üyeleriyle bir araya geldi. BirGün'ün haberine göre açıklama yapan Er, ülkede doğa olaylarının olduğunu, ama bunları engelleyecek planların olmadığına dikkat çekerek, “Doğal afeti yaşamadığımız neredeyse gün, hafta yok. Tedbir almadığımız sürece maalesef hem can hem de mal kaybına neden olan olayları yaşamaya devam ederiz” dedi.

7.6 ŞİDDETİNDE BİR DEPREM BEKLENİYOR

Marmara Bölgesi’ndeki deprem tehlikesinden bahseden Er, şöyle devam etti: “7.6 şiddetinde bir deprem beklenmektedir. Bu şiddette bir depremi Marmara Bölgesi’nin çevresindeki illerin hissetmesi kuvvetle muhtemeldir. Bu deprem hattı da Mustafakemalpaşa’dan başlayıp Bursa merkezinde Ulucamii’nin kubbelerinin, surlarının yıkılmasına, bir katlı en sağlam Osmangazi Türbesi’nin yıkılmasına sebep olacak bir depremdir. Bursa bu depremi yaşayacaktır.”

"DEPREM İÇİN HAZIRLIKLI OLUNMALI"

Deprem gerçeğini kabul ederek hazırlık yapılması gerektiğinin altını çizen Er, “Yönetmeliklerimizi uygulanabilir hale getirmemiz lazım. Şu an ki yönetmelik, her ilde farklı uygulanmakta. Hatta İnegöl’de başka, Yıldırım ilçesinde başka. Hassasiyet göstermeyen birçok belediyemiz var. Bu önlemler alınırken bu işin içinde odalar da yer almalı” dedi. Marmara Denizi’nde şiddeti 7’nin üzerinde bir depremde bütün kıyı kesiminde tsunami oluşabileceğini vurgulayan Engin Er, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Marmara’da 7’nin üzerinde oluşacak bir depremde bütün Marmara kıyılarında tsunami oluşabilecek. Doğal afetler olarak hassas bir bölgedeyiz ama bunun önlemlerini de alabiliriz.”