Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, TBMM Genel Kurulu’nda AKP’yi eleştirerek, “Milletvekillerini dövme işini de iyi yapıyorsunuz onda da becerikli hale geldiniz. Gitmeye başladığınızı gördüğünüz anda büyük bir sinirle, yumrukla insanları susturmak istiyorsunuz. Ama şunu unutmayın yumruk da atsanız, topunuz tüfeğinizle de gelseniz sizden korkan namerttir. Çünkü söz verdik, saraylarda yaşayan Yezid olmaktansa Kerbela çöllerinde şehit Hüseyin olacağız” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşüldü. Genel Kurul’da görüşmelerin sonunda bütçnin aleyhinde söz alan DP Genel Başkan Yardımcısı, Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, şunları söyledi:

“ŞAHSIMIN REİSİNE KENDİNİ GÖSTERMEK ADINA SÜREKLİ HAKARET EDEN BAKAN VE BAKAN YARDIMCILARI VAR”

“Sözde bütçeyi konuşuyoruz ama bu bütçe değil. Konuşulan tek şey var iş bitirme karnesini almaya gelenlerin hakareti, küfrü, her türlü çirkin sözü var. Bir yıl boyunca hiçbir iş yapmamış TBMM’ye geliyor. Şahsımın reisine kendini göstermek adına sürekli hakaret eden bakan ve bakan yardımcıları var. Bunları savunmak da bu arkadaşlara düşüyor. Demiyorlar ki, ‘milyonlarca genç işsiz, milyonlarca çocuk uyuşturucu bataklığına saplanmış. 5 milyon EYT’li güleceği günü bekliyor İnfaz koruma memurları emniyet hizmet sınıfına alınmak istiyor. 3600’ü beceremediniz, bu memlekette hakkı hukuku katlettiniz. Adaleti ayaklar altına aldınız. Ama eline aldığı kitapla okuyarak bize ders veren ve sürekli hakaret eden bakanlar ve yetmiyor bakan yardımcıları milletvekillerine hakaret ediyor.

“MİLLETVEKİLLERİNİ DÖVME İŞİNİ DE İYİ YAPIYORSUNUZ ONDA DA BECERİKLİ HALE GELDİNİZ”

Hiç kimse bu parlamentoya, seçilmiş insanlara adı bakan da olsa hakaret etme hakkı yoktur. Milletvekillerini dövme işini de iyi yapıyorsunuz onda da becerikli hale geldiniz. Gitmeye başladığınızı gördüğünüz anda büyük bir sinirle, yumrukla insanları susturmak istiyorsunuz. Ama şunu unutmayın yumruk da atsanız, topunuz tüfeğinizle de gelseniz sizden korkan namerttir. Çünkü söz verdik, saraylarda yaşayan Yezid olmaktansa Kerbela çöllerinde şehit Hüseyin olacağız.

“SÜLEYMAN SOYLU DİYE BİR ADAM ÇIKMIŞ BURADA HEPİMİZE HAKARET EDİYOR”

Öyle bir korku kapladı ki Sedat Peker diye bir delikanlı ne varsa anlattıkça paniğe kapıldınız. Mafya liderleri delikanlı olunca, Sedat Peker konuştukça çırpınmaya başladınız. Dün akşam Süleyman Soylu diye bir adam çıkmış burada hepimize hakaret ediyor. Bana diyor ki ‘Amerikalısınız, hepiniz Amerikalısınız’ diyor.  Ben 14 yaşında ülkücü olmuş ne Amerika ne Rusya ne Çin, her şey Türkiye için diyerek dört yıl hapis yatmış bir ülkücüyüm. Bana Amerikan uşağı diyen, Amerika’nın ta kendisidir. Biden’ın üvey evladıdır. Dolayısıyla dengeniz, psikolojiniz bozuldu."