CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç’un “Dünkü manzarayı gördüğümüzde, nasıl bu kararın sevinçle karşılandığını, nasıl bayram edildiğini de görüyoruz” sözlerine tepki gösterdi. Özkoç, “Bu kadar çirkin bir yakıştırma olabilir mi? Ne demek ‘seviniyorlar’, ne demek ‘bayram yapıyorlar?’ O sizin görüşünüz, o sizin oradan bakış açınız. Tepki gösteriyoruz. Türkiye’deki bütün örgütler tepki gösteriyor. İstanbul’daki bütün insanlar tepki gösteriyor. Bunun bir dava konusu olamayacağını dahi bildiğiniz halde, gerçekten milletin gözünün içine baka baka söyleyebileceğiniz sözlerin tamamı bu mudur yani” dedi.

Yılmaz Tunç, bugün TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezasına ilişkin, “Biz, Sayın Cumhurbaşkanımızı 1998’de Pınarhisar Cezaevi’ne gönderirken ağlayarak gönderdik, o kararı üzülerek karşıladık. Ancak dünkü manzarayı gördüğümüzde, nasıl bu kararın sevinçle karşılandığını, nasıl bayram edildiğini de görüyoruz” dedi.

 Yılmaz Tunç’a yanıt veren Engin Özkoç ise şunları söyledi:

“SİZ BU MESELEYİ BÖYLE Mİ SAVUNUYORSUNUZ”

“Siz, bu meseleyi böyle mi savunuyorsunuz? Aynı zamanda bir savunma yaparken de yakıştırmada bulunuyorsunuz. Bu kadar çirkin bir yakıştırma olabilir mi? Ne demek ‘seviniyorlar’, ne demek ‘bayram yapıyorlar?’ O sizin görüşünüz, o sizin oradan bakış açınız. Tepki gösteriyoruz. Türkiye’deki bütün örgütler tepki gösteriyor. İstanbul’daki bütün insanlar tepki gösteriyor. Bunun bir dava konusu olamayacağını dahi bildiğiniz halde, gerçekten milletin gözünün içine baka baka söyleyebileceğiniz sözlerin tamamı bu mudur yani?

Süleyman Soylu ‘Bu bir ahmaklıktır’ demiş, o da ‘Asıl ahmaklık budur’ demiş. Burada Yüksek Seçim Kurulu’yla ne alakası var? Buna verebilecek cevabınız bu kadar zayıf mı? Bir şeyi savunurken, arkasında dururken yeri geldiği zaman hakim nasıl yasalara, kanunlar ve vicdanına sorarak bakıyor, biraz da insanların vicdanına bakması lazım.

“EKREM İMAMOĞLU ONURLU, HAYSİYETLİ, KİŞİLİKLİ BİR MÜCADELE VERİYOR”

Seçimle gelmiş birisini ilk önce, bir zarfın içinde dört tane oy pusulası var, bir tanesi için bir karar aldınız, millet size cevabını verdi. Şimdi aynısını tekrar burada yapıyorsunuz. Neymiş, ‘İstanbul Belediyesi’nde terör örgütleri var’. Ne oldu? Bir şey çıkmadı. ‘İstanbul Belediyesi’nde usulsüzlük, yolsuzluk var.’ Ne oldu? Bir şey çıkmadı. ‘Yakaladık, belediye başkanı ahmak dedi.’ Yazıklar olsun. İçişleri Bakanı’nız itirafta bulundu. Sezgin Baran Korkmaz’ı kaçırırken ‘Adalet Bakanlığı’ndaki bütün mahkemeleri biz kaldırttık, yukarıdan aşağıya onu biz kaçırdık’ dedi.

Biz, Ekrem İmamoğlu’nu kesinlikle Recep Tayyip Erdoğan’la aynı kefeye koymuyoruz. Onu kim söyledi size? Recep Tayyip Erdoğan’la Ekrem İmamoğlu’nu niye aynı kefeye koyalım? Siz, bundan kendinize bir pay çıkartmayın. Ekrem İmamoğlu onurlu, haysiyetli, kişilikli bir mücadele veriyor.”