CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulu’nda; “Sezgin Baran Korkmaz hangi gerekçe ile yurt dışına kaçmadan önce İçişleri Bakanı ile kendi odasında bir görüşme yapmıştır? Bu görüşmeden ve mahkeme kararlarından sonra Sezgin Baran Korkmaz yurt dışına kaçabilmiştir. Daha sonra kırmızı bülten ile aranmıştır. Bu mahkemeler, Sezgin Baran Korkmaz yurt dışına çıktıktan sonra hem mal varlığına tekrar el koymuşlar, hem yurt dışına çıktıktan sonra yurt dışına çıkma yasağı koymuşlar, hem de MASAK, ‘bu kara para aklayıcısıdır’, raporunu sunmuş. Buna cevabı Soylu veriyor ve diyor ki ‘Devletin diğer birimleri ile beraber, yani Adalet Bakanlığı ile beraber bu adamı yurt dışına kaçırdık.’ Size soruyorum, Soylu’nun böyle bir kirli operasyonuna Adalet Bakanlığı ve Türkiye mahkemeleri nasıl alet olmuştur?” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda; TBMM, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Danıştay ve Yargıtay’ın 2021 Yılı Kesin Hesap Kanun Teklifleri ve 2022 Yılı Bütçe Kanun Teklifleri görüşülüyor.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, görüşmeler sırasında, AKP Grubu adına yapılan konuşmaların ardından yerinden söz aldı. Özkoç, şunları söyledi:

“BOZDAĞ NİYE YERİNDE YOK?”

“Söz alan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne mensup milletvekilleri, kendi dönemlerinde ne kadar çok mahkemelerin adaletli davrandığını… Biz bunun böyle olmadığını buradan ifade etmek istiyoruz. Ama, bu konuşmayı yapacağımızı hisseden Adalet Bakanı Sayın Bekir Bozdağ niye yerinde yok onu merak ediyorum.

Gerçekten, adalet mekanizması iyi işliyorsa, lütfen bu soruma cevap verin. Sezgin Bakan Korkmaz ile ilgili 2. Sulh Ceza Mahkemesi hakimliği, 23 Temmuz 2020’de Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili haberlere erişimi engelledi.

30 Eylül’de mal varlıklarına el konulmasını, 10. Sulh Ceza Hakimliği karar aldı. 1 Ekim 2020’de Sezgin Baran Korkmaz hakkında yurt dışına çıkma yasağı konuldu. 13 Ekim 2020’de İstanbul 4. Sulh Ceza Mahkemesi, 16 Ekim 2020’de İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi, 23 Ekim 2020’de yine İstanbul 8. Sulh Ceza Mahkemesi, Sezgin Baran Korkmaz’ın mal varlıklarına el konulması kararı aldı.

Şimdi soruyorum… Hangi gerekçeyle 6 Kasım 2020’de kara para aklayıcısı Sezgin Baran Korkmaz’ın başsavcı İrfan Fidan adına başsavcı vekili Hasan Yılmaz’ın başvurusu ile mal varlıklarına el koyma kaldırılmıştır. 17 Kasım İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimi hangi gerekçe ile Sezgin Baran Korkmaz’ın Ramazan Çiçek tarafından yurt dışına çıkma yasağı kaldırılmıştır. Kara para aklayıcısı.

“ADALET BAKANLIĞI NASIL ALET OLDU?”

4 Aralık 2020’de Sezgin Baran Korkmaz hangi gerekçe ile yurt dışına kaçmadan önce İçişleri Bakanı ile kendi odasında bir görüşme yapmıştır? Bu görüşmeden ve mahkeme kararlarından sonra Sezgin Baran Korkmaz yurt dışına kaçabilmiştir. Daha sonra kırmızı bülten ile aranmıştır. Bu mahkemeler Sezgin Baran Korkmaz yurt dışına çıktıktan sonra hem mal varlığına tekrar el koymuşlar, hem yurt dışına çıktıktan sonra yurt dışına çıkma yasağı koymuşlar, hem de MASAK, ‘bu kara para aklayıcısıdır’, raporunu sunmuş. Zaten bu kararlar vardı. Ama buna cevabı Soylu veriyor ve diyor ki ‘Devletin diğer birimleri ile beraber, yani Adalet Bakanlığı ile beraber bu adamı yurt dışına kaçırdık.’ Bu kayıtlarda var. Size soruyorum, Soylu’nun böyle bir kirli operasyonuna Adalet Bakanlığı ve Türkiye mahkemeleri nasıl alet olmuştur?”