TBMM Genel Kurulu’nda 2023 yılı bütçesinin tümü üzerine parti grupları ve yürütme adına konuşmalar yapılıyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun kendilerine yönelik sözleri ve bütçeye ilişkin değerlendirmelerini eleştirerek, “Allah aşkına 600 milyar peşin açığı olan bütçenin bereketi mi olur Akbaşoğlu? Peşin açık vermiş. Gömlek değiştirmeye gelince, sen bırak gömleği, geçtik gömlekten. ‘Hedefe ulaşmak için papaz elbisesi giyerim’ diyen bir zihniyetin mensuplarısınız ya. Tayyip Erdoğan’ın şu sözü çok doğru, evet ‘dünya beşten büyüktür’. Ama Türkiye de ‘beşli çete’den büyüktür” diye konuştu.

“Hangi saraydan medet umarsınız, bakın burası önemli” diyen Altay, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a söylediği sözleri anımsatarak, şunları belirtti:

“İki şey sordum, bir Sayın Erdoğan partisini kurduktan 6 ay sonra ABD’ye New York ve Washington’a niye gitti? Kimlerle görüştü, iki? Yanında kimler vardı, üç? Ne görüştü, dört? Siyaset şeffaflıktır. Daha sonra, seçimden bir gün sonra, Sayın Cumhurbaşkanına dedim ki ‘Tayyip Erdoğan ABD yetkilisine bu mektubu yazdı mı? Böyle bir mektup orta yerde dolaşıyor, bunu niye yalanlamıyorsunuz?’. Bunu daha önce de söyledim ama sükut ikrardan gelir, cevap yok.  Kimin başka ülke saraylarından medet umduğunu biz de biliyoruz, Türkiye de biliyor.

Yaptığınız yol, köprü, baraj. Allah razı olsun. Ne var, tünel var, köprü var, baraj var, havalimanı var. Akbaşoğlu, bunları söylüyorsun, bunların büyük çoğunluğunu yap- işlet ve devret ile yapıyorsunuz. Müteahhit yapıyor, milletten toplayıp veriyorsunuz. Peki özeleştirmeden elde edilen 77 milyar dolar para nerede Akbaşoğlu? Bu para ile bu yaptığınız tünelin, barajın, havalimanın tam 10 katını yapardınız.”