Sağlık Bakanlığı, 30 bin sağlık personeli, 11 bin 317 işçi ve bin 183 sözleşmeli personel alım ilanını dün yayınladı. Engelliler Platformu tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, “kadro pozisyonları dolu bahanesi öne sürülerek” engelli sağlıkçı alımı yapılmadığına dikkat çekti. Açıklama şöyle:

"2018-2022 yılları arasında Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda hiç alım olmamasına rağmen son alımda (merkezi atama dışında) Sağlık Bakanlığı çok az kadro açmıştır. Sağlık Bakanlığı’nın bazı branşlarda ise hiç kadro açmamıştır. Açılan kadrolarda ise alımın Sağlık Bakanlığı nezdinde bu kadar az olması bizleri mağdur etmiştir.

Sağlık Bakanlığı’ndaki kadro pozisyonları dolu bahanesi öne sürülerek engelli sağlıkçı alımı yapılmamakta ancak, sözleşmeli atanan binlerce kişinin yüzde 3’lük kamu kotası göz ardı edilmektedir. Sağlık alanında mezun olan laboratuvar teknikerler, fizyoterapist, teknisyen, diyetisyen, hemşire ve buna benzer nitelikli kadrolarda, merkezi atama bazında atama yapılmamıştır.

BAKANLIK BÜNYESİNDE 14 İN 279 ENGELLİ MEMUR VAR

Konuyla alakalı olarak milletvekilleri aracılığıyla sorunumuzu Sağlık Bakanlığı’na ilettik. Fakat soru önergelerine cevap veren Sağlık Bakanlığı, ‘Bakanlık bünyesinde 14 bin 279 engelli memur olduğu, Bakanlığın yüzde 3’lük engelli personel kadrosunun dolduğunu’ ifade etmektedir. Sağlık alanında her yıl binlerce mezun olan engellilerin ‘kadro doluluğu’ bahanesiyle atamanın yapılmaması üzücü bir durumdur."