Endonezya'da merkez üssü Samar Adası olan 6,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Filipinler'in Bicol bölgesinde ise 6,7 büyüklüğünde bir deprem yaşandığı aktarıldı.

Endonezya Meteoroloji, Klimatoloji ve Jeofizik Ajansı, Filipinler'de merkez üssü Samar Adası olan 6,9 ​​büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. AA'nın aktardığı habere göre deprem en çok ülkenin Mapanas, Legazpi, Lezo, Aklan, Iloilo ve Roxas bölgelerinde hissedildi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremi 6,7 büyüklüğünde kaydetti. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise 6,6 büyüklüğünde bir deprem bildirdi. Depremin ardından yaşanan kayıp ve maddi hasara ilişkin henüz bir açıklama yapılmaken tsunami uyarısı da yapılmadı.

FİLİPİNLER'DE 6,7 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

Filipinler'in Bicol bölgesinde de 6,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS), merkez üssü Masbate kentinin 60 kilometre güneydoğu açıklarında olan depremin yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildiğini açıkladı. Şu ana kadar can ve mal kaybı olup olmadığına ilişkin ise bilgi paylaşılmadı. Deprem sonrası tsunami alarmı verilmedi. Filipinler Volkan Bilimi ve Sismoloji Enstitüsü (Phivolcs) ise meydana gelen depremin büyüklüğünü 6,5 olarak açıkladı.