Prof. Veysel Ulusoy'un yöneticiliğinde, bir grup akademisyenin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) hesapladığı rakamlar, resmi olarak açıklanan enflasyon oranının oldukça üzerinde. ENAG, son olarak, yıllık enflasyonunun Ocak 2022'de yüzde 114,87'ye ulaştığını açıkladı. TÜİK’e olan güvenin azalması ve ENAG’ın rakamlarının öne çıkması üzerine gruba yeni baskılar uygulanıyor.

SUÇ DUYURUSUNUN ARDINDAN VERGİ İNCELEMESİ

TÜİK, ENAG'a yönelik "TÜİK'i itibarsızlaştırmak" suçlamasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Şimdi de ENAG Başkanı Prof. Dr. Veysel Ulusoy, kuruma yönelik vergi incelemesi başlatıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ulusoy "ENAG’a saldırı yetmedi, şimdi de vergi incelemesi yoluyla geldiler... Buyrun!" ifadelerini kullandı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı resmi verilere güven de azalıyor. TÜİK, Şubat başında yıllık resmi enflasyonun yüzde 48,69 olduğunu açıklamıştı. Prof. Veysel Ulusoy'un yöneticiliğinde, bir grup akademisyenin oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu'nun (ENAG) hesapladığı rakamlar ise resmi verilerin oldukça üzerinde. Grup, son olarak, yıllık enflasyonunun Ocak 2022'de yüzde 114,87'ye ulaştığını açıkladı.