Oyuncu Emre Kınay, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) dizi yapımcılarına yazı gönderdiğini, Ramazan aynı nedeniyle dizilerde yeme içme sahnelerine yasak getirildiğini öne sürdü.

"RTÜK, yapımcılara uyarı göndermiş. 1 ay boyunca kahvaltı, yemek, su dahil içmek yasak sahnelerde" diyen Emre Kınay, paylaşımında şu ifadelere yer verdi

"Mesela ölmek üzere olan adama müdahale sahnesi çekilecek, su içiremezsiniz... Yoksa ceza şartı var... 4. Murat döneminden beter!!! Sesini çıkaran yapımcı da yok; oyuncu, 'sanatçı?' da yok! Ama herkes 'laik' demokrasiden yana? Hani hiç kimsenin yaşam biçimine karışmamıştınız? Yapımcı arkadaşlar sesiniz çıkmayacak mı? Bu kadar mı korkuyorsunuz? Ya siz siyasetçiler? Yetmez mi artık?"

ŞAHİN: SİYASİ KARİYERİNDE BAŞARISIZ OLMUŞ BİR ŞAHSIN İFTİRASI

Twitter hesabından açıklama yapan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, iddianın doğru olmadığını belirtti.

RTÜK'ün yapımcılara yazı göndermediğini ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"LÜTFEN DİKKAT! Dizi-film sektöründeki başarısızlıklarının üzerine siyasi kariyerinde de başarısız olmuş bir şahıs gündemde kalmak için çaresizce iftiraya başvurmuş. 1 Nisan şakası olmasını umduğum iddia tamamen asılsızdır, YALANDIR. RTÜK’ün yapımcılara Ramazan boyunca yemek sahnesi çekilmeyecek gibi bir yazı göndermesi söz konusu DEĞİLDİR."