Fenerbahçe'nin kaptanı Emre Belözoğlu ve Galatasaray'ın kaptanı Selçuk İnan futbol kariyerlerini bu sezon ile birlikte tamamladı.

Türkiye spor tarihinde çok önemli izler bırakan 2 kaptan Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan futbul kariyerlerine son noktayı koydu. Emre Fenerbahçe'de, Selçuk ise Galatasaray'da futbolu bıraktı.

EMRE BELÖZOĞLU KİMDİR?

Kariyerinde Galatasaray, Inter, Newscastle United, Atletico Madrid, ve Fenerbahçe gibi önemli takımlarda forma giyen Emre Belözoğlu, Rizespor maçıyla kariyerini noktaladı. İlk maçına Galatasaray formasıyla 1997 yılında Ankaragücü karşısında çıkan Emre Belözoğlu, bugün Fenerbahçe formasıyla 39 yaşında futbola veda etti. Ç.Rizespor karşılaşmasıyla son kez yeşil sahalara çıkan tecrübeli isim, son maçında penaltıdan bir de gol kaydetti.

SPORTİF DİREKTÖR OLMASI BEKLENİYOR

Gazete Emek'in haberine göre gelecek sezon sarı-lacivertli takımda sportif direktörlük koltuğuna oturması beklenen Belözoğlu, kariyeri boyunca saha içerisinde hırçın ve agresif tavırlarıyla dikkatleri üzerine çekse de forma giydiği takımlar için her zaman önemli bir rol oynadı.

809 MAÇA ÇIKTI

1997’den bu yana Galatasaray, Inter, Newcastle, Atletico Madrid, Başakşehir ve Fenerbahçe formalarını giyen Belözoğlu, futbolculuk kariyeri boyunca toplam 809 maçta görev aldı.

FENERBAHÇE'DE 226 MAÇ

Futbol hayatı boyunca en çok Fenerbahçe forması taşıyan Emre Belözoğlu, futbol hayatına da nokta koyduğu sarı-lacivertli formayla 227 kez görev aldı. Belözoğlu bu karşılaşmalarda Kanarya'ya, 33 gol, 28 asistlik katkıda bulundu.

18 KUPA KALDIRDI

Milli futbolcu, formasını giydiği takımlarda 6 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası, 3 TFF Süper Kupa, 1 La Liga, 1 İtalya Kupası, 1 UEFA Kupası ve 2 Süper Kupa olmak üzere toplam 17 kupa kaldırdı.

BİR DİĞER BAŞARILI KAPTAN SELÇUK İNAN

Sarı-kırmızılı takımın Süper Lig'de Göztepe ile oynadığı maçın ardından düzenlenen basın toplantısına teknik direktör Fatih Terim ile katılan Selçuk İnan, "Bugün size hayatımın en önemli parçası olan futbolculuk kariyerimi bu sezon itibarıyla sonlandırdığımı söylemek için buradayım." diye konuştu.

20 YIL SÜREN BİR KARİYER

Galatasaray formasıyla 35 yaşında futbolu bırakan Selçuk İnan, 20 yıl süren kariyerinde Türkiye futbolunda derin izler bıraktı. Futbola 1999 yılında Hatay'ın Karaağaçspor takımında başlayan Selçuk İnan, 1 yıl sonra o dönem TFF 1. Lig'de mücadele eden Çanakkale Dardanelspor'un altyapısına transfer oldu ve profesyonelliğe geçiş yaptı. A takımdaki ilk resmi maçına 2002-2003 sezonunda çıkan Selçuk, Çanakkale temsilcisinde 3,5 sezon top koşturdu. TFF 1 . Lig'de 76 maçta forma giyen Selçuk İnan, 6 kez fileleri havalandırdı.

MANİSASPOR'DAN TRABZONSPOR'A

Manisaspor'da teknik direktör Ersun Yanal ile çalışan, Arda Turan, Caner Erkin, Burak Yılmaz, Hakan Balta, Filip Holosko ve Uğur İnceman gibi Türk futbolunda adından söz ettiren futbolcularla görev yaptı. Selçuk, Manisaspor'da 75 Süper Lig maçına çıktı ve 11 kez gol sevinci yaşadı. Türkiye Kupası'nda ise 11 maçta görev alan orta saha oyuncusu, 1 kez fileleri havalandırdı. Karadeniz temsilcisinde 3 sezon forma giyen Selçuk İnan, 93 lig maçına çıktı ve 6 kez fileleri havalandırdı. Bordo-mavili formayı 15 Türkiye Kupası, 4 UEFA Avrupa Ligi ve 1 TFF Süper Kupa maçında terleten Selçuk, bu kulvarlarda gol sevinci yaşayamadı.

GALATASARAY'DA 9 SEZON

Trabzonspor'daki sözleşmesi sona eren Selçuk İnan, 2011'de Galatasaray ile sözleşme imzaladı. Selçuk, Galatasaray'da geçirdiği 9 sezonda 246 lig maçında forma giyip, 45 gole imza attı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir kez çeyrek final, bir kez de son 16 turuna yükselme başarısı gösteren takımın önemli parçası olan tecrübeli orta saha oyuncusu, bu kulvarda 34 müsabakada görev aldı ve 3 kez gol sevinci yaşadı.