MA'nın aktardığı habere göre; 6 Haziran 2020’de boşanma aşamasındaki Emine Yalçın’ı Menemen’de bir alışveriş merkezinde kesici aletle katletmeye çalışan Salih Çakmakçı olay yerinde bulunan Murat Çakmak ve Fethullah Can’ı da kesici aletle katletmeye çalışmıştı. Fail erkek hakkında görülen davanın karar duruşması Karşıyaka Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya taraf avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı ve Emine Yalçın hazır bulundu. Tutuklu Salih Çamakçı Şakran Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS ile bağlandı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Karabağlar Kent Konseyi, Kadın Meclisi, Şiddetle Mücadele Grubu dava öncesinde adliye önünde açıklama yaptı.

Geçen celsede “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan yargılanan Salih Çakmakçı için iddia makamı ceza alması yönünde mütalaa verdi. Avukatları Salih Çakmakçı'ın Yalçın'ı takip ettiği ve suç aletlerini beraberinde getirdiği için “tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” suçundan ceza alması gerektiğini belirtti. Sanık avukatı ise failin öldürme kastı taşımadığını, ağır tahrik altında olduğunu ve tutukluluk süresinin de göz önüne alınarak tahliyesini talep etti.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti failin “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan Yalçın'a yönelik saldırı için 18 yıl, Murat Çakmak’a yönelik saldırı için 13 yıl, Fethullah Can’a yönelik saldırı için 12 yıl, toplamda 43 yıl hapis cezası verdi.

'BİRLİK OLURSAK GÜÇLÜ OLURUZ'

Failin “tasarlayarak öldürme” suçundan ceza alması gerektiğini ancak yine de verilen cezadan memnun olduğunu ifade eden Emine Yalçın, “Çok acı günler yaşadım ama bu güne kadar dik durmaya çalıştım bugün başardığımı düşünüyorum. Yaralanan bıçaklanan insanların da öldürülmeyi bekleyenler de var. Ya da katil zanlıları da var. Ben onu yaşamadım. Dik durarak kadın platformu sayesinde onlar hep bana destek oldular. Benle ilgilendiler. Bugün 3 kişi geldim mahkemeye ama 25 kişiye yakındım. Kadınlar bir arada olursak hepimiz güçlü oluruz. Umarım bu son olur. Davaya kadar karşı taraftan biri var mı beni takip eder mi, o kişiyle yüzleşmek mahkemede bile zordu” diye konuştu.