Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın yazdığı “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” isimli kitabının Kültür ve Turizm Bakanlığı’na maliyeti yaklaşık 1 milyon lira oldu. T24’ten Eray Görgülü’nün haberine göre, kitabın basımı için 275 bin TL harcandı, İstanbul Cam ve Billur Müzesi’nde düzenlenen tanıtım toplantısı için de 700 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Cumhurbaşkanlığı himayesinde, projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen ve Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’nca desteklenen kitap projesi için iki ayrı ihale yapıldı. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nce 3 Haziran 2021 tarihinde pazarlık yöntemi ile yapılan ihale sonucunda Ofset Filmcilik ve Matbaacılık isimli şirket ile 275 bin TL’lik sözleşme imzalandı. Tanıtım organizasyonuna yönelik bir ihale sonucunda ise 1 Eylül’de Pera Etkinlik isimli şirketle 700 bin TL’lik sözleşme yapıldı.

EMİNE ERDOĞAN: "TİTİZ BİR ÇALIŞMA"

Kitabın tanıtımı 4 Eylül günü İstanbul Cam ve Billur Müzesi’nde gerçekleştirildi. Emine Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, birbirinden değerli şefler ve akademisyenlerin çok titiz bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Gastrodiplomasinin tüm dillerde yerini aldığına dikkati çeken Emine Erdoğan, “Lezzet dünyasında kendini ön sıralara yerleştirenlerin, tüm dünyanın kalplerini kazandıkları aşikârdır” diye konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Öz, Prof. Dr. Arif Bilgin, Prof. Dr. Günay Kut, Doç. Dr. Özge Samancı ve Dr. Gönül Paksoy danışmanlığında hazırlanan kitapla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise geleneksel tariflerin aslına uygun reçetelerinin kayıt altına alınmasının amaçlandığı belirtildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı yayınlarından Türkçe basılacak kitap, Ekim 2021 itibarıyla kitabevlerinde satışa sunulacak.