EMEP Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya’nın verdiği bilgiye göre, İl Başkanlığı Ordu Büyükşehir Belediyesine, Altınordu İlçe örgütü olarak da Altınordu Belediyesine kent konseylerinin kurulmasını talep eden dilekçeler verildi.

Kaya şunları söyledi:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Kent Konseyi hiçbir toplantı yapmadan sona erdi. Sona erdirilme gerekçesini bile açıklama gereği görmediler. Bu davranış bile halka karşı sorumsuzluklarının bir göstergesi. Altınordu Belediye Başkanı seçim süresince kent konseyini kurmanın sözünü verdi ancak bu zamana kadar ses yok. Bu anti demokratik tutum kabul edilemez.

Kent konseyleri ortak akıl oluşturma kurullarıdır. Tüm partileri, dernekleri, odaları, muhtarları içine alan konseyde yapılacak tartışmalar il ve ilçeler için önemli mevzilerdir. Kent konseylerini kurmayanlar ya da kurulsa da işlevsiz, atıl olarak kalmasına neden olanlar demokrasiyi kabul etmeyenlerdir. Şu an Ordu’da bunu yaşıyoruz. Bu nedenle Emek Partisi olarak bir kez daha vurguluyoruz ki, kent konseyleri bir an önce oluşmalı, yaşanabilir bir şehir için tüm kesimlerin görüşlerini dile getirme olanağı sağlanmalıdır.”