Emek Partisi Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, Fatsa'da depremden etkilenen yurttaşlar için toplanan yardımların İsmailağa Cemaati'nin yurtlarında olduğu haberi üzerine bir açıklama yaptı.

Ordu İl Başkanı Poyraz, “Deprem bölgesinde mağduriyet hala devam ederken Fatsa’da toplanan yardımların bir tarikat depolarında tutulması hem ahlaki hem de hukuksal olarak suçtur. Bu demektir ki, yardımlar gönderilmeyecek, cemaat kendisi kullanacak” ifadelerini kullandı.

"BU NASIL BİR VİCDANDIR?"

Depremzedelerin yardımlarının gönderilmemesi ve bu durumun bilinmesine rağmen normal kabul edilmesinin de vicdansızlık olduğunu vurgulayan Poyraz, “Habere göre Kızılay temsilcisi bu yaşanan durumu normal olduğunu söylemiş. Bu nasıl bir vicdandır ki, deprem bölgesinde insanlar mağdurken malzemeler Kızılay’ın değil bir cemaate bağlı olan Yavuz Sultan Selim Vakfı’na ait yurtlarda tutuluyor ve gönderilmiyor. Bu nasıl normal oluyor. Bu zihniyete göre normal olabilir. Ancak böyle bir suç nedeniyle hesap sorulması da normal. Az zaman kaldı. Bu keyfiliğin, suçların hesabı da sorulacaktır.” dedi.

"BAHANESİ DE SUÇ"

Poyraz, Kızılay Şube Başkanı Adil Keskin’in savunması da gerçekleri ortaya çıkardığını belirterek, “Kızılay Şube Başkanı savunma yaparken de batıyor. Başka depo yokmuş, Kızılay’da depo kiralayacak para yokmuş. Devlet kurumları yok mu diye düşünme gereği bile görmemiş. Durumu fırsata çevirmiş. İstense Fatsa’da bir iki değil, onlarca depo bulunur. Binlerce yurttaşın özveriyle yaptığı yardımları yerine ulaştırmamak iyi niyetten uzak olmak demektir. Depodakiler bir an önce depremzedelere ulaştırılmalıdır" ifadelerini kullandı.