Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en düşük emekli maaşlarıyla ilgili adım attı.  Erdoğan dün gece NTV ve Star TV ortak yayınında yaptığı açıklamada, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye yükseltileceğini açıkladı.

Yapılan açıklamanın ardından emekliye maaş promosyonu ve bayram ikramiyeleri ile en düşük emekli maaşı alan kişinin geliri ile asgari ücretlinin yıllık geliri eşitlenmiş oldu.

Bayram ikramiyelerinin ise en az 1500 TL olması bekleniyor.

"ZAM TÜM EMEKLİ AYLIKLARINA EŞİT ORANDA YANSITILMAK ZORUNDA"

Cumhuriyet'te yer alan bilgiye göre kişisel sosyal medya hesabından emekli maaşı için dikkat çeken bir paylaşım yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, "En düşük emekli aylığına yapılan yüzde 36.4 oranında zam tüm emekli aylıklarına aynı oranda yansıtılmalıdır aksi durumda fazla prim ödeyenlere haksızlık olur! (SSK ve Bağ-Kur’da en düşük emekli aylığı 5.500?’den 7.500?’ye çıkartıldı…)" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erdoğan'ın 'müjde' olarak duyurulan açıklamasının ardından maaşları sabit kalan emekli yurttaşlar başta olmak üzere birçok kişi sosyal medya üzerinden paylaştıkları iletilerle açıklamaya tepki gösterdi: